Čaba se smejao i dok su ga hapsili: Drago mi je što ste policajci, mislio sam da ste i vi PLAĆENE UBICE!

Autor: Republika

Hronika

10.03.2019

17:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Mislio sam da ste kriminalci i da ste došli da me ubijete. Drago mi je što ste policajci. Radite svoj posao, znam zašto ste došli, svestan sam da sam završio "karijeru"." Ovo je plaćeni ubica Čaba Der (38) iz Čantavira kod Subotice navodno rekao češkim inspektorima koji su ga uhapsili 1. marta u hotelu "Amadeus" u Pragu zbog hladnokrvnih ubistava koje je počinio u Mađarskoj, Holandiji i Srbiji u proteklih nekoliko meseci.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Hapšenje Čabe Dera

Izvor čeških medija detaljno je opisao kako je izgledalo hapšenje najtraženijeg profesionalnog ubice, koga su mediji prozvali "nasmejani ubica" zbog toga što se osmehivao prilikom likvidacija, prenose beogradski mediji.

- Plan je bio da policija uđe u njegovu sobu i uhapsi ga, ali je on neopaženo izašao iz sobe i otišao da se prošeta. Međutim, na recepciji je bilo nekoliko inspektora u civilu koji su glumili turiste. Kada su primetili osumnjičenog, čim je ušao u hotel, za nekoliko sekundi su, na vođin znak, krenuli u akciju - rekao je izvor čeških medija i dodao da su oni još u decembru 2018. od mađarskih kolega dobili informacije o ovom opasnom kriminalcu, te da su ga desetak dana pre hapšenja locirali.

Policajac koji je učestvovao u hapšenju Dera rekao je tamošnjim medijima da su on i njegove kolege bili iznenađeni njegovom smirenošću i saradnjom.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Čaba nakon likvidacije u Amsterdamu

- Kada su mu kolege u civilu prišle, on je prebledeo, videlo se da mu nije svejedno. Ubrzo nam je objasnio da je u prvom trenutku mislio da smo članovi suprotstavljene kriminalne grupe i da smo došli da ga ubijemo. Kada je shvatio da je u toku policijska akcija i da je zapravo uhapšen, ponašao se korektno i nije se opirao. Videlo se da mu je laknulo, čak se i osmehivao. Rekao je da poštuje našu vlast i da zna zbog čega smo došli. Takođe, rekao je da je svestan činjenice da je gotov - istakao je policajac.

Sagovornik čeških medija navodi da je Der kod sebe imao lažna dokumenta vrhunskog kvaliteta.

- Njegov falsifikovani pasoš je toliko verna kopija da redovnom kontrolom policijskih službenika ne bi bilo moguće utvrditi da je u pitanju lažni dokument - rekao je izvor čeških medija.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading