Klanu Slobe Šaranovića 150 godina robije: Završne reči u suđenju za mafijaška ubistva Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića

Autor: Republika

Hronika

11.03.2019

18:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje optuženima za ubistvo Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića nastavljeno je juče na neobičan način, jer je sudija Vladimir Duruz morao da otvori ponovo glavni pretres da bio odbio predloge odbrane za novo veštačenje svedoka okrivljenog Miloša Vojnovića. Nakon toga je zamenik specijalnog tužioca Milenko Mandić izneo završnu reč.

RepublikaFoto: e-stock/ P.JOVANOVIC
Slobodan Šaranović

- Pokojni Slobodan Šaranović je iz bezobzirne osvete organizovao kriminalnu grupu da bi se osvetio Luki Bojoviću zbog ubistva svog brata Branislava Šaranovića. Miloš Delibašić je jedan od organizatora grupe, a Šaranović je sve finansirao.

U Crnoj Gori su vežbali pucanje, a u šiframa su razmenjivali podatke o nabavci majica i violina - majice su bili panciri, a violine automatsko oružje. Motiv za ubistvo Miloša Vidakovića nije potpuno razjašnjen, ali se pretpostavlja da je u pitanju sukob oko raspodele plena između svedoka Strahinje Stojanovića i pokojnog Vidakovića, kao i odnos između Stojanovića i supruge ubijenog Vidakovića - rekao je Mandić.

Zatražene kazne

Miloš Delibašić - 12 plus 30 godina

Slaviša Novaković - 4 plus 30 godina

Saša Cvetanović - 30 godina

Ratko Koljenšić - 4 plus 30 godina

Goran Maletić - 4 godine

Miloš Vojnović - 10 i po godina

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading