Šipka fanatično opsednut istragom ubistva Jelene Marjanović: Tužiteljku zvao telefonom, pa objavio otvoreno pismo

Autor: Mediji, Republika

Hronika

11.03.2019

20:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nenad Šipka, direktor privatnog Centra za forenzička istraživanja iz Novog Sada, koji već skoro dve godine vodi privatnu istragu o ubistvu pevačice "Granda" Jelene Marjanović 2. aprila 2016. na nasipu Crvenka u Borči, obratio se javnosti otvorenim pismom, u kom protestuje zbog toga što ga Više tužilaštvo, koje vodi istragu, nije saslušalo kao svedoka.

RepublikaFoto: Public/Promo
Jelena Marjanović

Šipka u pismu nije naveo šta konkretno zna o zločinu u Borči, niti na koji bi način mogao da pomogne u rasvetljavanju ubistva, ali je otkrio da je tražio da bude saslušan u prisustvu advokata.

Tužiteljku zvao telefonom

- U skladu sa Zakonikom o krivičnom postupku, hteo sam da ispunim svoju obavezu i da, kao građanin, u prisustvu advokata Predraga Savića, iznesem svoja saznanja o krivičnom delu ubistva Jelene Krsmanović Marjanović, te sam zamenicu Višeg javnog tužioca u Beogradu pozvao telefonom. Iako je razgovor bio više nego korektan, od zamenice tužioca saznajem da je stav tužilaštva takav da je zabranjena svaka komunikacija sa mnom - napisao je, između ostalog, Šipka u pismu. U nastavku, on je naveo i da je istraga koja se vodi "traljava", a da su ga nalazi veštaka iz zvaničnih državnih institucija "nasmejali", i da oni ne mogu da budu dokazi.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Nenad Šipka

Ometa istragu

- Tužilac bi svakako trebalo da pozove Šipku na saslušanje, ako ne zbog sumnje da ima saznanja o tome šta se dogodilo 2. aprila 2016, onda bar zbog toga jer ometa istragu. Ometanje istrage je krivično delo. S druge strane, interesantno bi bilo da se čuje kakva su to njegova saznanja i kako on zna, kako tvrdi, da Jelena nije ubijena na nasipu, već na nekom drugom mestu, a onda doneta - kaže izvor beogradskih medija koji je želeo da ostane anoniman.

On objašnjava i da bi interesantno bilo utvrditi šta je Šipki bio motiv da se predstavi kao forenzičar, iako to nije, a onda da otvori istragu.

- Šta je motiv za ovakvo ponašanje, možemo za sada samo da nagađamo. Dosad sam verovao da je Šipka samo gladan medijske pažnje, ali sada ne znam šta da mislim - kaže sagovornik.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
marija

13.03.2019 08:55

Ajde onda sve koji žele da se krivac osudi da proglase fanatičnim kršiteljima zakona a da sve krivce oslobadjamo i da svaki put koji vodi do pronalaženja krivca zatremo, koja je ovo filozofija sudnjeg dana, sramota!

Dusica Duda

13.03.2019 12:31

Podrška za Nenada Sipku ,jedini čovek koji se lavovski bori za istinu ubijene Jelene ..

Duda

13.03.2019 12:38

Svaka čast Nenadu istrucnom timu u borbi da se dokaže prava isina, gde i kako je nesrecna Jelena ubijena ...