PRETUKLI GA NASMRT: Navijači Zvezde optuženi za ubistvo simpatizera Partizana

Autor: novosti.rs

Hronika

12.03.2019

08:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini podiglo je optužnicu protiv navijača Crvene zvezde Marka Zarića zvanog Čupo i Petra Bujinovića iz Bijeljine zbog krvave tuče u kojoj je ubijen navijač Partizana Aleksandar Pantić iz Bijeljine.

Foto: Ilustracija

Tuča se dogodila 15. septembra prošle godine na parkingu ispred hotela "Sveti Stefan" u Dvorovima kod Bijeljine.

U optužnici se navodi da su se Zarić i Bujinović s navijačima iz Beograda dogovorili da se fizičiki obračunaju s navijačima najvećeg rivala u Bijeljini. Sa sobom su poneli motke, letve, držalice i slično, pa su se podelili u više grupa i na parkingu čekali dolazak navijača Partizana.

Po njihovom dolasku, grupe su krenule jedna prema drugoj, pri čemu je Marko Zarić pesnicom udario Aleksandra Pantića u glavu, usled čega je on pao na asfalt. Potom su ga Zarić i Bujinović zajedno udarali po glavi držalicom i drvenom motkom, nanevši mu višestruke povrede, uglavnom glave, usled kojih je podlegao na putu za Klinički centar Srbije.

O kakvim se povredama radilo, najbolje svedoči činjenica da su u optužnici opisane u 330 reči, a uglavnom je reč o višestrukim prelomima lobanje i nagnječenjima glave.

DOGOVORENA TUČA

U tuči u Bijeljini teško je povređen i Boris Kašiković. Motiv za obračun navijača navodno je bio grafit koji su navijači Crvene zvezde ispisali na jednoj zgradi u centru Bijeljine a navijači Partizana prekrečili. Nakon toga je dogovorena tuča, u kojoj je učestvovalo 20 navijača. Najmlađi učesnik tuče imao je 17, a najstariji 45 godina.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading