Sahranjena devojčica koja se udavila u jami: Jauci za Leom

Autor: Natalija REMENJAK

Hronika

15.03.2019

04:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lea Ficker, stara svega 22 meseca, koja se u utorak udavila u jami za otpadne vode u dvorištu porodične kuće, juče je sahranjena na katoličkom delu groblja u Velikoj Gredi. Devojčicu su na večni počinak sa suzama u očima ispratila porodica, prijatelji i meštani ovog mesta.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
TUGA U VELIKOJ GREDI otac plakao na grobu

Nema utehe

Opelo u lokalnoj kapeli počelo je tačno u podne. Nikola i Anamarija, roditelji nesrećne devojčice, nisu se odvajali od belog kovčega u kome je njihova ćerka sahranjena. Rođaci, njihovi prijatelji i komšije nisu mogli da nađu reči kako bi ih utešili.

- Zašto baš njih ovo da zadesi?! Jedna jako fina i vredna porodica koja se svim silama trudila da svojoj deci obezbedi normalan život, a samim tim i svetliju budućnost - priča nam vidno potresen komšija.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Sahrana male Lee

- Mili i lepo vaspitani mališani. Kad god bih ih zatekla da se igraju, davala bih im slatkiše - ubacila se jedna meštanka.

Baka i dalje u bolnici

Baba koja je pronašla Leu u jami i u čijim rukama je preminula devojčica nije prisustvovala sahrani.

- Leina baba je i dalje u šoku jer je pretrpela ogroman stres. Njeno srce ovo ne bi izdržalo, stoga je radi predostrožnosti zadržana u bolnici - kaže prijatelj ove nesrećne porodice.

Dok je komšinica izgovarala ove reči, povorka se iz kapele uputila ka seoskom groblju udaljenom oko dva i po kilometara. Najbliži članovi porodice su do groblja u kolicima gurali mali beli sanduk koji je bio prekriven cvećem. Na ulazu u groblje još par desetina meštana pridružilo se tužnoj povorci kako bi se se oprostili od Lee. Muk je molitvom prekinuo katolički sveštenik, nakon čega je kovčeg sa devojčicinim telom položen u zemlju. Lein otac, koji se dotad prilično stoički držao, taj trenutak nije mogao da izdrži, te je jauknuo i čvrsto zagrlio svoju suprugu, koja je neutešno plakala i dozivala svoju mezimicu.

Brat oseća tugu

Pored Leinog brata blizanca, Nikola i Anamarija imaju još jednu ćerku i još jedan par blizanaca, koji nisu bili na sahrani.

- Mališani su za vreme sahrane bili u porodičnoj kući, ne sluteći da njihove sestre više nema. Lein brat blizanac iako je mali oseća da se nešto dešava - kaže porodični prijatelj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading