SKANDAL U KBC "ZVEZDARA": Uhapšen doktor jer je pomagao robijašu, saučesnici policajac i advokat!

Autor: Republika

Hronika

23.03.2019

11:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije (UKP), u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu uhapsili su N.P. (41), lekara Kliničko-bolničkog centra "Zvezdara" zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja i A. Ž. (40) policijskog službenika Policijske uprave za grad Beograd zbog sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem.

RepublikaFoto: Photo by Martin Brosy on Unsplash

U ovoj akciji uhapšena je i B. Đ. (58), advokat iz Beograda, koja se tereti da je izvršila krivično delo trgovina uticajem u podstrekivanju, a krivičnom prijavom za isto krivično delo obuhvaćen je i Ž. V. (32) koji se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne.

Sumnja se da je N. P. sačinio lažnu medicinsku dokumentaciju o lečenju i hospitalizaciji osuđenog Ž.V., na osnovu koje je on u više navrata odlagao izvršenje zatvorske kazne, iako on nije lečen u KBC "Zvezdara".

Tome je posredovao policijski službenik A. Ž., tako što je na osnovu usmenih naloga advokata B.Đ. i osuđenog Ž.V pozivao osumnjičenog lekara N. P. i dogovarao sačinjavanje lažne dokumentacije. 

Osumnjičenima N. P. i A. Ž. je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dok je uhapšena B.Đ. sprovedena nadležnom tužilaštvu radi saslušanja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading