Nezapamćena nesreća kod Pirota: Vozikao se ukradenim autom, pa pokosio bicikliste

Autor:

Hronika

25.03.2019

06:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milan Ćirić (39) iz Pirota uhapšen je zbog sumnje da je u noći između subote i nedelje ukradenim autom pregazio Srđana Đ. (16) iz sela Temska, koji je preminuo na licu mesta, i njegovog druga Martina T. (23), koji je pukom srećom prošao sa lakšim povredama. Nesreća se dogodila na izlazu iz sela Blato nadomak Pirota.

RepublikaFoto: twitter.com/Vanilica
Ilustracija

Kako navodi policija, Ćirić je u subotu oko 23 časa u Ulici Dragoljuba Milenkovića sa parkinga ukrao auto niških registarskih tablica i uputio se ka Leskovcu.

Nije ukazao pomoć

- Kobne noći Ćirić je najpre ukrao fijat i vozio se po gradu i okolnim selima. Sticajem nesrećnih okolnosti, našao se na izlazu sela Blato, gde je udario i oborio dva momka koji su vozili bicikl - kaže izvor iz istrage koji smatra da je najgora stvar koju Ćirić nije uradio ta što momcima nije ukazao pomoć, već je pobegao sa mesta zločina i uputio se nazad u Pirot.

Posle udesa Ćirić kilometrima vukao dečakov bicikl, koji mu se zaglavio ispod auta

Foto: Tanjug

- Bežeći, Ćirić je po drumu ostavljao tragove krvi, s obzirom da mu se jedan bicikl za koji se pretpostavlja da je pripadao Srđanu, zaglavio ispod automobila. Vukao ga je nekoliko kilometara, sve do bolnice u naselju Gnjilan. Nesrećni Srđan Đ. je od siline udarca preminuo na licu mesta, dok je njegov drug Martin prevezen u pirotsku bolnicu, gde mu je ukazana pomoć.

Crna tačka

Ovo mesto kao da je ukleto! Nije prvi put da neko izgubi glavu. Niko ne poštuje saobraćajne propise niti saobraćajnu signalizaciju. Uz sve to, vozači divljaju, pogotovo noću, kaže jedan meštanin Blata gde se dogodila nesreća.

Foto: pixabay.com

Kako saznajemo, povređeni mladić je o nesreći obavestio policiju, koja se odmah dala u poteru za Ćirićem. Već tokom noći pirotska policija je identifikovala begunca, pronašla ga i uhapsila.

48 sati zadržavanja određeno Ćiriću, nakon čega će biti izveden pred tužioca

Odranije poznat policiji

Ćirić, koga mnogi u Pirotu znaju po nadimku Papundek, dobro je poznat organima reda, pre svega zbog krađe automobila. Vest o tragediji uznemirila je Piroćance, koji za uhapšenog tvrde da je narkoman i kriminalac i zahtevaju da se najstrože osudi za ovaj zločin. Ćiriću je nakon hapšenja određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti priveden na saslušanje uz krivičnu prijavu za neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila, teško delo protiv bezbednosti u saobraćaju i nepružanje pomoći povređenim osobama.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading