Presuda za ubistva Bojovića i Vidakovića u utorak

Autor: Tanjug

Hronika

31.03.2019

08:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalni sud u Beogradu izreći će u utorak, 2. aprila, prvostepenu presudu Milošu Delibašiću i ostalim optuženima za ubistva Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića 2013. godine.

RepublikaFoto: e-stock/A. Bačlija

Ovo će biti druga prvostepena presuda, pošto je prvu, kojom je Delibašić bio oslobođen svih optužbi, a ostali osuđeni na višedecenijske kazne zatvora, u decembru prošle godine ukinuo Apelacioni sud i naložio da im se suđenje ponovi.

Za ubistvo Bojovića optuženi su Saša Cvetanović i Ratko Koljenšić, a Slaviša Novaković je optužen za pomaganje Milošu Vojnoviću u ubistvu Vidakovića.

Na ova ubistva, prema optužnici, podstrekivali su ih Delibašić i ubijeni Slobodan Šaranović. 

Goran Bojanić, koji je promenio prezime u Maletić, optužen je samo za pripadništvo ovoj kriminalnoj grupi koju su, prema optužnici, organizovali Delibašić i Šaranović.

U završnici sudenja tužilaštvo je predložilo sudu da optuženima izrekne najstrože kazne, a odbrana je zatražila oslobađajuće.

RepublikaFoto: Public
Luka Bojović

Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je sudu u završnoj reči da Delibašića osudi na 30 godina zatvora za podstrekivanje na ubistvo, a za zločinačko udruživanje još 12 godina zatvora, s obzirom da ga smatra jednim od organizatora kriminalne grupe uz pokojnog Slobodana Šaranovića. 

Za Ratka Koljenšića i Slavišu Novakovića, koji su u bekstvu, tužilaštvo je predložilo da budu osuđeni na po 30 godina zatvora za ubistvo i na po četiri za zločinačko udruzivanje.

Za Sašu Cvetanovića kao direktnog izvršioca ubistva Nikole Bojovića tužilaštvo je tražilo 30 godina zatvora, a za Gorana Bojovića, odnosno Gorana Maletića, četiri godine zatvora zbog zločinačkog udruživanja. 

RepublikaFoto: MUP Srbjie
Saša Cvetanović

Miloš Vojnović je ranije prema sporazumu o svedočenju sa tužilastvom, priznao da je on ubio Vidakovića i prema tom sporazumu treba da bude osuđen na 10 i po godina zatvora. 

Osim Delibašića i Bojanića, svi ostali optuženi za ubistva su prvom, ukinutom presudom bili osuđeni na višedecenijske kazne zatvora.

Rođeni brat Luke Bojovića, Nikola, ubijen je 29. aprila 2013. godine u Beogradu, a Miloš Vidaković 2. jula u Budvi iste godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading