Kao da je smak sveta! U jednom danu izbilo 8 požara

Autor: novosti.rs, Republika

Hronika

03.04.2019

19:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo u jednom danu, širom Prijepolja i Priboja, pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice su gasili čak osam požara na otvorenom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

U Kamenoj Gori, Junčevićima, Jasikovici, Ljeljenici, Biću, Suvom polju, Kratovu i Crnuzima vatra je uništila gotovo 30 hektara niskog rastinja i šume, a nadležni pretpostavljaju da je uzrok svih požara bio ljudski nemar, pa apeluju na meštane da tokom prolećnih radova na njivama, livadama i pašnjacima ne pale biljne ostatke.

- Uspeli smo da ugasimo sve požare, ali je ipak izgorelo i nekoliko hektara hrastove šume. Srećom, vatra nije bila pretnja ljudima i objektima za stanovanje - ističe komandir Vatrogasno-spasilačke jedinice u Prijepolju Vujadin Kovačević.

Tokom proteklih nekoliko dana, i u novovaroškom kraju - u Bistrici i zaseoku Sokolova - vatrena stihija je "progutala" oko 25 hektara šume i niskog rastinja, dok je martovski bilans na teritoriji Prijepolja, Priboja i Nove Varoši još porazniji.

Registrovano je čak 80 požara od kojih je 51 izbio u Prijepolju i to je gotovo četiri puta više nego u istom periodu lane, kada je buktalo na ukupno 15 mesta. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading