100 godina za ubice Ćuruvije! Marković, Radonjić, Romić i Kurak proglašeni krivima

Autor:

Hronika

05.04.2019

08:31 >> 08:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalni sud izrekao je da su četvorica nekadašnjih pripadnika DB krivi za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije. Slavka Ćuruvije, posle nešto manje od četiri godine kako je suđenje počelo i skoro dvadeset godina od zločina.

Pravda spora, ali dostižna

Nakon 20 godina od ubistva vlasnika i novinara "Dnevnog telegrafa" Slavka Ćuruvije, Specijalni sud u Beogradu izrekao je danas prvostepenu presudu optuženima za njegovu likvidaciju 11. aprila 1999. godine.

Troje optuženih stiglo je danas u Specjalni sud u Beogradu gde u 10 časova kreće izricanje presude, dve decenije nakon njegovog ubistva.

U Specijalni sud je doveden nekadašnji šef Državne bezbednosti (DB) Radomir Marković iz zatvora Zabela, i to u pratnji žandarmerije, a stigli su i bivši šef beogradskog Centra DB-a Milan Radonjić i pripadnik DB-a Ratko Romić. U sudu nije Miroslav Kurak, koji nije dostupan pravosudnim organima jer je u bekstvu.

Marković i Radonjić osuđeni su na 30 godina robije, Kurak i Romić na 20 godina.

U Specijani sud došao je Dragan Bujošević, generalni direktor RTS i nekadašnji glavni i odgovorni urednik magazina "Evropljanin", lista čiji je vlasnik bio Slavko Ćuruvija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading