Najveći rat mafije počeo zbog Vranjanca: Istraga nakon zaplene kokaina u Rumuniji

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rat između škaljarskog i kavačkog klana počeo je 2014. zbog Davora T. (31) iz Vranja, koji je ukrao kokain u Španiji! On je inače, kako se sumnja, organizovao i šverc više od tone kokaina, koji je nedavno zaplenjen u Rumuniji. Vranjanac, prema dosadašnjim informacijama iz istrage, zajedno s odbeglim vođom "škaljaraca" Igorom Dedovićem naručio je drogu vrednu 300 miliona evra, ali su ostali bez vredne pošiljke.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zaplena u Rumuniji

Boravio na Kubi

Obračuni između crnogorskih klanova počeli su kad je u Valensiji nestalo više od 200 kilograma kokaina, koje je, kako se sumnja, ukrao upravo Davor T. Dotad jedinstveni "škaljarski klan" potom se podelio, iz njega su se izdvojili "kavčani", nakon čega je izbio rat u kojem je stradalo više od 30 pripadnika obe grupe.

 

 

- Kao glavni organizator krađe označen je Cetinjanin Goran Radoman, u čijem stanu u Valensiji je završilo 200 kilograma narkotika. Droga je nestala dok je Radoman boravio na Kubi, gde je 2014. bio i hapšen zbog saobraćajnog prekršaja.

Kamiondžije iza rešetaka

Nakon zaplene kokaina u Rumuniji, iza rešetaka su se našli kamiondžije Tode Krstić (50) i Nenad Cvetković (43), zaposleni kao vozači u transportnom preduzeću u vlasništvu bliskog saradnika Davora T. Oni su, kako se sumnja, bili zaduženi za prevoz kokaina.

Po njegovom naređenju, Vranjanac Davor T. ukrao je kokain i preneo ga u Radomanov stan. Narkotici su tu ostali sve do Radomanovog povratka u Španiju - prenosi nedeljnik Ekspres i dodaje da protiv Davora T. ni rumunska ni srpska policija nisu podnele krivične prijave ni raspisale poternice iako se sumnja da je on na čelu međunarodne kriminalne grupe koja se bavi švercom kokaina iz Južne Amerike u EU.

1 tona i 240 kilograma droge zaplenjeno

Zadržao novac

Kako navodi, Radoman je potom prodao ukradeni kokain i zadržao novac, zbog čega je došlo do sukoba s dotadašnjim partnerima.

Davor T. po nalogu Gorana Radomana uzeo kokain, a Radoman ga prodao i zadržao pare, zbog čega je likvidiran

- Ubrzo je izbio rat u kojem je prvi glavom platio upravo Radoman. On je likvidiran 20. februara 2015. na Novom Beogradu. Napadači su ga sačekali u podzemnoj garaži, a kad je parkirao automobil i krenuo ka stanu u kojem je živeo sa suprugom i troje dece, osuli su paljbu na njega. On je podlegao povredama na licu mesta, a ubice još nisu identifikovane i za njima se traga - piše nedeljnik Ekspres.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Drogu naručili "Bandidosi"?

Srpska policija, kako prenosi Ekspres, kao krajnje kupce droge zaplenjene u Rumuniji identifikovala je jednu nemačko-holandsku mafijašku organizaciju, kao i skandinavsku bajkersku grupu "Bandidosi", čiji je vođa baš na dan kad je rumunska policija otkrila narko-pošiljku u prevrnutom čamcu bio na sastanku s crnogorskom ekipom, i to u centru Beograda. Najpre je u Dunavu pronađeno 1.040 kilograma kokaina, a potom još 200 kila.

ČINJENICE

Ko je Davor T. Ko je Dedović
  • rodom iz Vranja
  • zajedno s Jovicom Vukotićem slovi za vođu "škaljarskog klana"
  • bavi se švercom droge
  • bio osuđen na dve godine i dva meseca zatvora zbog ilegalnog oružja
  • u inostranstvu drži restorane i firme
  • crnogorske vlasti raspisale međunarodne poternice za Dedovićem i Vukotićem
  • više puta hapšen, prijave odbačene
  • terete se da su 2016. pokušali da ubiju Vojina Stupara i Miloša Radonjića, koje policija dovodi u vezu s "kavačkim klanom"
  • blisko sarađuje sa "škaljarcima"
 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading