Sudbina je moju sestru odnela! Iva je pala sa krova pravo u smrt, a reči njenog brata kidaju dušu

Autor: novosti.rs, Republika

Hronika

08.04.2019

07:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iva Mamutović (19) iz Kočara kraj Doljevca, u subotu je oko 19 časova nastradala dok je mobilnim telefonom pravila video-klip na krovu višespratnice u Nišu u Čarnojevićevoj ulici. Porodica je neutešna, a ovim rečima se stariji brat Filip oprostio se od sestre.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Devojčica koja je izgubila život

- Sudbina je moju sestru odnela. Verujem da bi se, da je toga dana bila kod kuće, isto desilo, saplela bi se i pala, možda tu negde u dvorištu, jer je sudbina tako htela. Nemam snage danas da govorim - jedva je izustio, skrhan od bola Filip, stariji brat Ive Mamutović (19) iz Kočara kraj Doljevca, koja je u subotu oko 19 sati nastradala dok je mobilnim telefonom pravila video-klip na krovu višespratnice u Nišu u Čarnojevićevoj ulici.

Idući unazad, verovatno da napravi što bolji kadar, devojka je nesmotreno došla do same ivice krova, preturila se i pala sa visine od oko 15 metara. Samo nekoliko trenutaka kasnije, njeno telo se našlo na pločniku u lokvi krvi, a Hitna pomoć mogla je samo da konstatuje smrt.

Kako je za "Novosti" potvrđeno u Višem javnom tužilaštvu, devojka je kobne večeri na krovu zgrade bila sa dvojicom drugara, kada se uobičajeno druženje pretvorilo u pravu tragediju.

- Na osnovu saznanja, zasad nema sumnjivih okolnosti, tužilaštvo je zajedno sa policijom obavilo uviđaj i dat je nalog za obdukciju. Dva momka su bila sa njom, dok je ona pravila video - rečeno je u VJT Niš.

Stanari zgrade, i dalje vidno uznemireni zbog tragične pogibije mlade devojke, nisu novinarima mogli mnogo toga da kažu. Ističu da ih je uznemirio događaj, jer je praktično još bio dan kada se sve dogodilo. Devojku nisu poznavali, ali su je viđali na krovu zgrade i ranije.

 

 

- Čulo se da je nešto palo, ali prizor koji smo zatekli sledio nam je krv u žilama. Devojka je ležala nepomično u lokvi krvi. Dolazila je sa svojim prijateljima često, jer je jedan od mladića bivši stanar ove zgrade. On je verovatno znao da se vrata od terase na krovu ne zaključavaju. O devojci ne znamo mnogo, ali je strašno da se ovako završi jedan mladi život - rekao je jedan od komšija.

I u selu Kočane u nedelju ujutro tajac i muk. Svi su zanemeli od tuge i neverice. Zbog okolnosti pod kojima je Iva stradala, ne žele da razgovaraju s novinarima, ali kažu da ih je tragedija naterala da ozbiljno porazgovaraju sa svojom decom koja su njenih godina, a koja takođe koriste mobilne telefone i neretko prave klipove i fotografije na raznim mestima.

Iva Mamutović završila je Ekonomsku školu u Nišu, nakon čega je upisala fakultet. Iako je živela sa majkom, starijim bratom i mlađom sestrom, komšije kažu da je više vremena provodila u Nišu nego kod kuće.

- Retko smo je viđali u poslednje vreme, verovatno je zbog fakulteta češće bila u Nišu. Roditelji su im se razveli, tako da je majka sama brinula o njima. Divna porodica, divno dete, sam bog zna kako se desila nesreća - kažu oni. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading