Dopuna istrage protiv Zorana Marjanovića: Ispitana pravna zastupnica male Jane!

Autor: Tanjug

Hronika

08.04.2019

15:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U okviru dopune istrage protiv Zorana Marjanovića, koji je i dalje osumnjičen za ubistvo supruge Jelene, iako se od prošlog leta brani sa slobode, danas je u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu ispitana pravna zastupnica njihove zajedničke maloletne ćerke Jane Marjanović.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Jelena i Jana Marjanović

U pitanju je licencirani advokat za maloletnike koji je devojčici postavljen kao pravni zastupnik u skladu sa zakonom da zastupa njene interese u postupku.

Portparol tužilaštva Irena Bjeloš rekla je za Tanjug da tužilaštvo neće saopštavati detalje iskaza pravnog zastupnika devojčice, radi zaštite njenih interesa, pa tako ni kako se advokat izjasnio po pitanju da li se pridružuje krivičnom gonjenju Janinog oca Zorana Marjanovića.

Pravnog zastupnika angažovalo je po službenoj dužnosti tužilaštvo, a po nalogu Apelacionog suda u Beogradu koji je naložio da dete mora da ima advokata za pravnog zastupnika u postupku, a što je bio i jedan od razloga za nepotvrđivanje optužnice protiv Zorana Marjanovića, odnosno njeno vraćanje tužilaštvu na dopunu istrage.

Kako su završeni svi drugi nalozi Apelacionog suda u dopuni istrage, očekuje se uskoro podizanje nove optužnice protiv Marjanovića.

Marjanović je za sada jedini osumnjičeni u ovom slučaju, a tužilaštvo je i dalje stava da je on 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu.

RepublikaFoto: facebook.com/Zoran Marjanovic
Zoran Marjanović sa ćerkom

U neposrednoj blizini mesta zločina, prema optužnici, bila je i devojčica, koja je tog popodneva sa roditeljima došla na nasip Crvenka u Borči.

Inače, Zoranu Marjanoviću je prošle sedmice sud vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle pronalaženja supruge inače folk pevačice.

Protiv njega je u toku dopuna istrage, po nalogu Višeg suda u Beogradu iz oktobra prošle godine, kada je po drugi put vratio tužilaštvu optužnicu protiv Marjanovića kojom se tereti za svirepo ubistvo supruge Jelene na nasipu u Borči 2. aprila 2016. godine.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading