Kralj kokaina iz Hrvatske uhapšen u Srbiji!

Autor: Republika

Hronika

09.04.2019

09:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

FAST jedinica Hrvatske u saradnji sa FAST jedinicom Srbije, dana 6. aprila 2019. godine na području Srbije, locirala je i uhapsila dugogodišnjeg begunca Darjana Ješovnika.

RepublikaFoto: Europol

Darjan Ješovnik

Darjan Ješovnik je u begu od 2011. godine te je za njim bila na snazi međunarodna potraga i Evropski nalog za hapšenje zbog sumnje se da je deo zločinačkog udruženja čiji su članovi iz Južne Amerike prokrijumčarili najmanje 718 kilograma kokaina prema Hrvatskoj, Sloveniji, Španiji i Holandiji. Svi članovi zločinačkog udruženja, uhapšeni su u ranijim akcijama policija na području Španije, Hrvatske i Srbije, međutim Darjan Ješovnik je uspeo da pobegne, javlja MUP.

Nakon raspisivanja poternice pobegao iz mesta prebivališta u Ljubljani, Republika Slovenija i vešto se sakrivao na području više država. Upornim i istrajnim radom policijskih službenika Odeljenja za ciljane potrage i precizno lociranje/FAST Hrvatska u saradnji sa FAST jedinicama Srbije, Crne Gore, Slovenije, Italije, Španije i Holandije, proveravani su i praćeni svi tragovi do kojih su došli policijski službenici.

Lociranje i hapšenje Darjana Ješovnika pripremano je duže vreme, nakon što je operativnim radom policijskih službenika FAST Srbije utvrđeno da se koristi lažnim identitetom. Prilikom prelaska državne granice između Srbije i Mađarske, ciljano je izdvojen, identifikovan i uhapšen od strane policijskih službenika FAST Srbije u subotu oko 18.50 sati.

Darjan Ješovnik je duže vreme označen kao jedan od najtraženijih begunaca Hrvatske, a aktivno traganje i operativan rad policijskih službenika Odeljenja za ciljane potrage i precizno lociranje/FAST Hrvatska, potpomognut je bio i saradnjom sa Evropolom gde se nalazio kao jedan od pripadnika liste najtraženijih begunaca Evrope.

Darjan Ješovnik je slovenski državljanin rođen u crnogorskim Pljevljima, rodnom mestu narko-bosa Darka Šarića. Na poternici se našao kao jedan od osumnjičenih u verovatno najvećoj međunarodnoj operaciji suzbijanja trgovine kokainom u Evropi, operaciji "Balkanski ratnik", usmerenoj upravo protiv Šarića i njegovog kartela. Optužen je u slučaju krijumčarenja 338 kilograma kokaina.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading