Setimo se dve sestre iz Niša koje je ubio pijani vozač! Šokantne brojke smrti: Evo koliko pešaka je poginulo prošle godine!

Autor: Tanjug

Hronika

09.04.2019

11:48 >> 11:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji su u poslednje tri godine u saobraćajnim nesrećama poginula 432 pešaka, podaci su MUP-a, čiji nadležni upozoravaju sve učesnike u saobraćaju da poštuju propise i da se kreću pažljivo.

RepublikaFoto: Photo by rawpixel on Unsplash
Foto: Ilustracija

U 2018. godini na teritoriji cele zemlje poginuo je 151 pešak, od tog broja 43 ih je stradalo na beogradskim ulicama, navodi MUP.

Prema podacima dostavljenim Tanjugu, tokom 2017. godine u saobraćaju u Srbiji poginuo je 141 pešak. Među njima je bilo 40 stradalih u glavnom gradu.


U 2016. godine u Srbiji život je izgubio jedan pešak manje nego 2017. godine. 

 

 


Od tih 140 poginulih pešaka, u Beogradu ih je poginulo 42, navodi MUP.
RepublikaFoto: facebook.com/marija.petrovic
Tragično nastradale sestre Petrović iz Niša

Dve sestre stradale čekajući autobus

Ovakva statistika je zastrašujuća. Vrlo često živote gube osobe koje čak i ne učestvuju u saobraćaju, već se kreću trotoarom ili čekaju autobus što je bio slučaj sa sestrama Milicom i Marijom Petrović iz Niša koje je na mestu ubio pijani vozač Stojan Nikolov. Ta tragedija uzdrmala je celu Srbiju, a slučajevi slični ovom ne smeju da se zaborave upravo iz razloga kako bi se svest vozača podigla na viši nivo i sprečilo ponavljanje takvih strahota.

Osim ovog slučaja, mnogo je primera gde nakon saobraćajke pešaci najčešće završavaju ili sa najtežim povredama ili izgube život jer su najmanje zaštićeni učesnici u saobraćaju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading