Ističe pritvor ČUDOVIŠTU iz Novog Sada, a njegova sudbina je u rukama zverski pretučene devojke

Autor: telegraf.rs, Republika

Hronika

11.04.2019

14:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu traži od Osnovnog suda u ovom gradu produženje pritvora za Đorđa Lackovića (24) za još 30 dana.

RepublikaFoto: fotonotaža/Fejsbuk
Đorđe Lacković i Ivana Filipović

Podsetimo, Lacković je uhapšen 12. marta nakon što je svoju devojku Ivanu  Filipović (22) brutalno pretukao u u iznajmljenom stanu u Novom Sadu u kojem su zajedno živeli.

Tužilaštvo je posle salušanja protiv njega podnelo krivičnu prijavu zbog nasilja u porodici, a Osnovni sud u Novom Sadu mu je odredio pritvor od mesec dana koji ističe sutra.

Tužilašto tereti Lackovića po članu 194. stav 3 Krivičnog zakonika, za koje delo je zbog teških telesnih povreda zaprećena zatvorska kaznu u trajanju od dve do deset godina.

Kako je ranije objavljeno Ivana je zadobila teške povrede - probijeno plućno krilo, polomljena su joj četiri rebra, ubodnu ranu na butini i opekotine na rukama.

OPORAVLJA SE KOD DRUGARICA

Posle osmodnevnog lečenja na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici zbog obaveznih kontrola ona se nije vratila u svoje selo Banovo Polje kod Bogatića. Oporavljala se u iznajmljenom stanu najboljih drugarica Ljubice i Jovanke Pantelić. Od izlaska iz bolnice Ivana je nedostupna medijima, a svoju verziju događaja ispričala je jedino javnom tužiocu.

SAMA ĆE DA ODLUČI ŠTA ĆE DA PREDUZME

Proteklog vikenda je prvi put bila kod roditelja u selu. Ivanin otac Dragan kaže da se potpuno oporavila, ali povremeno ima bolove zbog povrede rebara. On otkriva da će Ivanu na sudu zastupati advokatica iz Novog Sada koju je ona angažovala, ali da porodica neće uticati na nju da dodatno tereti Lackovića zbog prebijanja i povreda koje joj je naneo.

- Punoletna je i neka sama odluči šta će preduzeti - rekao je on.

Iz Osnovnog javnog tužilaštva i Novom Sadu za Telegraf navode da je u toku istraga protiv Lackovića zbog krivičnog dela nasilje u porodici iz člana 194. stav 3. u vezi stava 1. Krivičnog zakonika, da je ispitan svedok oštećena Ivana Filipović, kao i da je od strane ovog Tužilaštva, na osnovu čl. 214. st. 2. Zakonika o krivičnom postupku, Osnovnom sudu u Novom Sadu stavljen predlog za produženje pritvora za još 30 dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading