(FOTO) Dobrila je umrla na operacionom stolu: Peta žrtva strahovite nesreće kod Prokuplja je još jedna medicinska sestra!

Autor: Republika, Tanjug

Hronika

30.04.2019

14:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Peta žrtva saobraćajne nesreće kod Kuršumlije je medicinska sestra Dobrila Radovanović (50), koja je primljena u KC Niš sa teškim povredama i krvarenjem, preminula je u toku operacije, saopštio je direktor UC KC Niš, Miodrag Lazić.

Žena je prethodno sa povredama grudnog koša i unutrašnjim krvarenjem iz prokupačke bolnice transportovana u niški klinicki centar, ali je umrla na operacionom stolu.

- Medicinska sestra iz Prokuplja, naša koleginica, primljena je u Urgentni centar u 11.50 časova. Odmah je odvedena u operacionu salu gde ju je čekao ceo operativni tim. Bili smo spremni da svaki minut ukrademo jer smo očekivali krvarenje i znali smo da je povreda bila pet sati pre toga. Radilo se o teškim povredama unutrašnjih organa sa velikim krvarenjem. Ekipa je pokušala sve, ali posle kratkog vremena došlo je do smrti na operacionom stolu. Nama je uvek teško kada izgubimo pacijenta. Ali, ovde i pored dobre komunikacije i brzog dočeka pacijenta nije moglo da se pomogne jer veliko krvarenje zahteva brzu intervenciju, a dosta je prošlo od povrede. Nažalost, naša koleginica je preminula, saopštio je prim dr Miodrag Lazić.

U niškom Urgentnom centru zbrinuta su i povređena dvojica braće čiji su inicijali V. R. Jedan ima povrede donjih ekstremiteta - povredu leve potkolenice, desnog kolena i biće operisan. On je vitalno stabilan i da nije životno neugrožen. Drugi pacijent ima prelom lobanje i prelom levih rebara. Pacijent je stabilan i trenutno nije za operaciju.

Saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali kamion sa prikolicom i autobus dogodila se jutros na putu između Kuršumlije i Prokuplja, kod mesta Barlovo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading