Interpol: Utočište crnogorskih kriminalaca nalazi se u Srbiji

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

07.05.2019

05:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podgorički Interpol najčešće u Srbiji nalazi crnogorske državljane odbegle od zakona, dok se najviše srpskih kriminalaca od pravosudnih organa skrivalo u Crnoj Gori, pokazali su podaci crnogorskog Interpola na osnovu izručenja koje su obavili u proteklom periodu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Interpol

Crnogorska Uprava policije saopštila je da se najveći broj lica koje Interpol potražuje locira na teritorijama zemalja bivše Jugoslavije, a da prednjači Srbija, gde je lišen slobode i izručen u Crnu Goru najveći broj traženih lica. 

- Kao i u slučaju kad su u pitanju izručenja u Crnu Goru, u najvećem broju slučajeva imamo izručenja iz Crne Gore po zahtevima drugih zemalja upravo u zemalja okruženja, gde takođe prednjači broj lica izručenih iz Republike Srbije - saopštila je Uprava policije, prenose Vijesti.

Navodi se da je podgorički Interpol u proteklom periodu locirao više osoba u drugim državama koja nisu izručena, a da su razlozi odbijanja izručenja uglavnom bila ograničenja u nacionalnim zakonima tih država s kojima Crna Gora nema potpisan bilateralni ugovor o izručenju, ili ako nisu ispunjeni uslovi iz međunarodnog ugovora o izručenju sopstvenih državljana.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Crnogorska policija

U Upravi navode da je saradnja crnogorskog Interpola sa ostalim državama članicama Interpola "kvalitetna i profesionalna" i da se ogleda u velikom broju razmenjenih informacija, kvalitetu tih informacija, postupanjima po zahtevima, brzini odgovaranja, kao i sprovođenju zajedničkih policijskih aktivnosti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading