Steže se obruč oko ubice Veska Vukotića: Policija proveravala poznate "kavčane", nekima zabranili da napuste zemlju

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

07.05.2019

18:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Inspektori kriminalističke policije priveli su i saslušali više osoba bliskih Radoju Zviceru u okviru istrage o ubistvu Veselina Vukotića, oca Jovana i Igora Vukotića. Od njih je uzet uzorak DNK i upućen na veštačenje u Forenzički centar.

RepublikaFoto: Dejan Briza/printscreen
Veselin i Jovica Vukotić

Policija je proveravala i njihove alibije. Prema saznanjima Dana, nekima od njih je saopšteno i da ne napuštaju teritoriju Crne Gore dok ne budu izvršene detaljne provere o njihovom kretanju.

Inspektori su i u Herceg Novom i Podgorici saslušali više osoba bliskih vođama kavačkog klana, za koji se sumnja da je organizovao Vukotićevo ubistvo.

Kotoranin Veselin Vukotić (69), otac vođa škaljarskog klana Jovana i Igora Vukotića, ubijen je nedavno ispred svoje kuće u kotorskom naselju Dobrota.

Smrtonosne hice u Vukotića ispalio je za sada neidentifikovani muškarac koji je nosio kačket. Kada je Vukotić izašao iz kuće, ubica je u njega ispalio hice iz pištolja sa prigušivačem, nakon čega je pobegao.

 

 

Kotoranin je odmah prevezen u bolnicu, gde je ubrzo podlegao povredama. Ubistvo se dogodilo ubrzo nakon što je policija podnela krivičnu prijavu protiv Kotoranina Jovana Vukotića (38), koji se trenutno nalazi na izdržavanju kazne zatvora u Srbiji, zbog sumnje da je pokušao da ubije Tamaru Zvicer iz Kotora.

Tamara je supruga Radoja Zvicera, koji je, prema podacima bezbednosnih službi, jedan od vođa kavačkog klana. Zbog toga policija vodi istragu i u tom pravcu, iako nema čvrstih dokaza da bi motiv likvidacije Vukotića mogao biti taj slučaj.

Nakon Vukotića, u Podgorici je gotovo na isti način ubijen Milo Ilić, a nadzorne kamere sa okolnih objekata zabeležile su kretanje muškarca sa kačketom za kog se sumnja da je ubica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading