Majka čedomorka iz Belotića: Potvrđeno da je udavila bebu, a ovo su svi detalji jezivog zločina

Autor: Pink, Republika

Hronika

08.05.2019

06:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osnovno javno tužilaštvo u Valjevu donelo je rešenje o zadržavanju do 48 sati Jeleni V. (29) koja je osumnjičena za krivično delo ubistvo deteta pri porođaju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Na obdukciji tela novorođenčeta muškog pola utvrđeno je da je smrt nasilna i da je majka rukama zadavila bebu. Takođe, obdukcija je pokazala da je beba rođena živa i da je disala nakon porođaja.

Jelena V. (29) iz sela Belotić kod Osečine sumnjiči se da je ubila svoju tek rođenu bebu, a zatim je bacila u poljski WC na porodičnom imanju!

Ona je u utorak ujutro potražila pomoć u valjevskoj bolnici, a lekari su odmah shvatili da se porodila! Pošto nije htela da otkrije gde je beba, o svemu je obaveštena policija, koja je ubrzo zatim u Belotiću pronašla mrtvo novorođenče, umotano u prsluk, u jami punoj izmeta u poljskom klozetu!

Jelena je juče ujutro potražila pomoć od ginekologa zbog obilnog krvarenja, a lekarskim pregledom je utvrđeno da se ona porodila u sedmom mesecu trudnoće. Međutim, Jelena nije htela da kaže gde je beba i šta se s njom desilo.

- Lekari su zato obavestili policiju, koja se uputila na porodično imanje u selu Belotić, gde Jelena živi sa mužem i dvoje dece. Policajci su u dvorištu, u poljskom klozetu, ugledali posteljicu i veliku količinu krvi, što ukazuje da se Jelena porodila tamo. Detaljnim pregledom poljskom klozeta i jame nađeno je i telo muškog novorođenčeta. Bilo je umotano u prsluk i bačeno u jamu punu izmeta - objašnjava sagovornik.

Odmah je, kaže on, obavešten i javni tužilac, koji je naložio istragu i obdukciju bebe.

- Sada je potrebno utvrditi sve detalje ovog slučaja. Prve informacije iz istrage ukazuju da je Jelena nakon porođaja u poljskom WC-u ugušila bebu, a zatim je umotala u prsluk i bacila u jamu. Ako se to dokaže, protiv nje će biti podneta krivična prijava za ubistvo deteta - navodi sagovornik.

Komšije ne mogu da veruju da je Jelena zadavila bebu

Na drugoj strani, Jelenine komšije su ostale zgranute kad su čule da se ona sumnjiči za čedomorstvo.

- To je jedna normalna porodica. Jelena i njen muž imaju dva sina, o kojima lepo brinu. Stariji je osnovac, a mlađi ide u predškolsko. Zaista ne mogu da verujem da bi Jelena digla ruku na svoje dete. Ja verujem da je kod nje iznenada krenuo porođaj i da se nije snašla, onako krvava i u agoniji od bolova, pa se sve nekako završilo tragično - priča komšija.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading