19 godina sam čekao da me uhapse!

Autor:

Hronika

01.09.2017

05:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- Sve vreme me je mučila činjenica da sam ubio čoveka - tvrdio u policiji Đorđe Mijajilović (39), koji je tokom pljačke nožem ubio Dragomira Kalinića (60)

RepublikaFoto: e-stock/Katarina Cvijović
Užas u Bariću: Kuća Dragomira Kalinića

Samo stariji meštani Bariča sećaju se pokojnog komšije Dragomira Kalinića (60), žrtve Đorđa Mijajilovića (36) i Igora Jovanovića (39), koji su, zaneti glasinama o bogatstvu koje je doneo sa sobom iz inostranstva, upali jedne oktobarske noći 1998. godine u njegovu kuću. Policija je prekjuče, skoro dve decenije kasnije, ubici i njegovom pomagaču stavila lisice na ruke!

Saslušanje

Mijajilović, koji mu je zadao udarac nožem u srce, na saslušanju se branio da je jedva čekao da ga uhapse!

- Čekao sam 19 godina da me policija uhapsi i sada mi je pao kamen sa srca. Sve vreme me je mučila činjenica da sam ubio čoveka i da moram da živim sa tim - nevešto je pokušavao da izazove sažaljenje inspektora Mijajilović.

Meštani Bariča za ubicu nemaju nijednu lepu reč. Nerado i pričaju o njemu.

- Znam da su i on i Jovanović mnogo pili, ali nisam ni sanjala da su sposobni da urade ovako nešto. Valjda su i pili da umire savest - rekla je jedna od retkih stanovnica Bariča koja je pristala da razgovara.

S druge strane, za ubijenog Kalinića kažu da je bio skroman čovek koji se ničim nije razmetao.

- Nije imao decu i tu kuću je godinama gradio za sebe. Imao je i voćnjak, napravio je i garažu. Kupio je 50 pilića da ih gaji, proveo je samo nedelju dana u toj kući, nije još ni kuče nabavio kada su ga ubili - kaže za Srpski telegraf komšija iz Ulice prvog maja u Bariču.

Kako objašnjava, razbojnici su upali preko garaže u dvorište i popeli se na sprat Kalinićeve kuće. Da li je on čuo da je neko provalio ili su ga napadači zatekli na spavanju, nije poznato.

- Dragomir nije hteo da se preda bez borbe. Kažu da su stvari u sobi bile razbacane, da je i kauč bio oštećen. Na kraju su ga dokrajčili nožem. Ruka mu je bila polomljena, možda su ga i mučili, ne znam - kaže sagovornik Srpskog telegrafa.

On dodaje da je Kalinić radio u Nemačkoj, ali da je jedva čekao da se vrati iz tuđine i skući se.

- Nije voleo da priča o parama. Znam da je u Nemačkoj naporno radio u industriji kože, ali je našao i drugi posao u nekom hotelu. Pričalo se da su ubice došle iz Nemačke. Svi smo se iznenadili kada smo čuli da su ubice odavde - kaže ovaj komšija.

Ubili za siću

Po saznanjima Srpskog telegrafa, plen koji su Mijajilović i Jovanović odneli kobne večeri nije se merio u desetinama i stotinama hiljada tadašnjih maraka, kako se pričalo. U pitanju je bila manja suma novca, izvesna količina nakita i neki uređaji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading