Ekskluzivni detalji ubistva "škaljaraca" u štek-stanu! Prvi čovek Luke Bojovića naručio masakr u Nemačkoj?

Autor:

Hronika

23.05.2019

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Masakr pripadnika "škaljarskog klana" u stanu u nemačkom gradu Forst naručio je Filip Korać, tvrde dobro obavešteni izvori Srpskog telegrafa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP/ST/D. Kadić/Facebook
Foto: Ilustracija

Prvi čovek Luke Bojovića na ovaj način želeo je da se osveti svedoku-saradniku koji ga je raskrinkao i otkrio da on stoji iza brojnih zločina, među kojima je i ubistvo navijača Partizana Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi!

Na poternici

Za Koraćem je početkom godine raspisana crvena Interpolova poternica zbog sumnje da je podstrekivao na ubistvo Blaže Đurovića (39), koji je 10. marta 2018. izrešetan ispred kuće na Dušanovcu u Beogradu.

Ko je Filip Korać

  • napredovao u hijerarhiji nakon hapšenja Luke Bojovića u Španiji
  • njegov dosije praktično čist
  • u Zvorniku ispitivan o ubistvu Čede Đokića, koji je ubijen hicem iz snajpera dok je pio kafu na terasi
  • sumnja se da je organizovao hrvatske huligane da izazovu nerede na tribinama FK Partizan

Međutim, nakon hapšenja jednog od Koraćevih pucača, koji je rešio da propeva kako bi izbegao maksimalnu robiju, istraga oko ovog odbeglog mafijaša polako se širi. Ovaj svedok-saradnik odlučio da ispriča o svim zlodelima u koje je umešan Bojovićev saradnik.

- Korać je mesecima u bekstvu, a svaki trag gubi mu se nakon raspisivanja poternice zbog ubistva Đurovića. Kada je čuo da ga je dojučerašnji saradnik ocinkario istražiteljima, smislio je pakleni plan. Pošto nije mogao da dođe do krtice, naredio je da pobiju njegove saradnike, među kojima je blizak rođak svedoka-saradnika. Napadači su upali u štek u kojem su se skrivala četvorica mladića i otvorili vatru tako da ovi unutra nisu imali kad ni da reaguju - priča naš sagovornik.

Mutavi izrešetan ispred CZ

Aleksandar Stanković zvani Sale Mutavi ubijen je 13. oktobra 2016. u sačekuši ispred Okružnog zatvora u Beogradu. Vođa navijača je tog dana izašao iz teretane i sedeo sa zatvorskim čuvarom Miloradom Đ. (36) u kafiću.

RepublikaFoto: Republika
Umrlica za Aleksandra Stankovića

Kad je Stanković seo u automobil i krenuo, ubice su mu preprečile put, a potom kroz prozor suvozača pucale u njega. Milorad Đ. bio je u drugim kolima, a kad je video šta se dešava, pokušao je da uzvrati paljbu i spase Saleta Mutavog. Međutim, u obračunu je i sam ranjen.

U ovom obračunu ubijeni su Darko Mijović i Nikola Jovanović zvani Debeli, dok su teško ranjeni Miloš Vesković i Miloš Pavićević. Naš sagovornik navodi da je plan bio da se ovaj zločin pripiše konkurentskom "kavačkom klanu".

- Istražiteljima nije mnogo trebalo da sklope kockice. Iako su svi posumnjali da su "kavčani" potegli oroz, zahvaljujući prikupljenim dokazima, vrlo brzo je na površinu isplivalo da su se članovi "škaljarskog klana" poubijali između sebe - kaže naš izvor.

100 hiljada evra plaćena likvidacija Saleta Mutavog

Dokazi

Prema njegovim rečima, policija proverava navode svedoka-saradnika i traga za dodatnim dokazima koji Koraća dovode u vezu sa brojnim ubistvima, pa i likvidacijom Saleta Mutavog.

- Čim se prikupi dovoljno dokaza, protiv Koraća će biti podnete prijave za još neke likvidacije u koje je, kako se sumnja, umešan - priča sagovornik Srpskog telegrafa.

Na Đurovića ispaljeno 15 metaka

Blažo Đurović ubijen je 10. marta 2018. ispred svoje kuće na Dušanovcu. Napadači su ispalili više od 15 metaka iz automatske puške u Đurovića, koji je sedeo za volanom BMW, i usmrtili ga na licu mesta.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Blažo Đurović ubijen u automobilu

Za ovaj zločin optuženi su Nemanja Ivanov, saradnik Filipa Koraća, i Darko Vesković, kojima je suđenje u toku. Sumnja se da je Korać podsticao optužene da likvidiraju Đurovića.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading