Potvrđena optužnica! Hapšenje škaljaraca po Beogradu dobija epilog

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

23.05.2019

17:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv Mališe Vučića zbog nedozvoljenog nošenja oružja, a koji je sa dvojicom okrivljenih, kojima je suđenje u toku, bio uhapšen u beogradskom restoranu "Durmitor", u junu 2017. godine.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Foto: Ilustracija

Vučić je tek zimus optužen, jer je njegov DNK naknadno je pronađen na zaplenjenom oružju.

Suđenje prema Mitru Muratoviću i Milošu Niloviću pred Višem sudu Beogradu je u završnoj fazi, a 11. juna mogu se očekivati završne reči.

Za njih dvojicu mediji pišu da su pripadnici takozvanog "škaljarskog klana" iz Crne Gore.

Nakon što optužnica protiv Vučića postane pravosnažna, sud može da odluči da li će mu spojiti suđenje sa postupkom protiv Muratovića i Nilovića.

Na današnjem suđenju Muratoviću i Niloviću svedočio je policijac koji je vodio akciju hapšenja.

U "Durmitoru" je 1. juna 2017. godine policija uhapsila ukupno 10 osoba, ali su se nakon istrage na optužnici našla samo Muratović i Nilović i Ilija Zec, koji je u maju 2018. godine na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela sa Višim javnim tužilaštvom, osuđen na uslovnu kaznu zatvora od 10 meseci sa rokom provere od tri godine i novčanu kaznu od 20.000 dinara.

"Škaljarski klan" se inače u Srbiji i Crnoj Gori povezuje sa nizom ubistava i trgovinom narkotika, a pojedinim pripadnicima je prošle godine zabranjen ulazak u Srbiju odlukom nadležnih u MUP-u

Pri hapšenju kod Muratovića su pronađena dva pištolja. Tužilaštvo smatra da je on vlasnik jednog, dok su drugi pištolj naizmenicno nosili on i Nilović.

Muratović je na početku suđenja u maju prošle godine negirao krivično delo tvrdeći da je krenuo da preda oružje u policijsku stanicu preko puta restorana, ali da je uhapšen pre nego što je uspeo da to uradi.

On je u pritvoru od hapšenja 1. juna 2017, zbog opasnosti da će ponoviti krivično delo, jer je i ranije osuđivan zbog nošenja oružja.

Muratović i Nilović optuženi su za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading