Dramatična ispovest para koji je preživeo požar na 15. spratu: Gušili smo se od dima, mislilil smo da pomoć neće stići na vreme...

Autor: blic.rs

Hronika

25.05.2019

12:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo zahvaljujući brzoj i efikasnoj akciji vatrogasaca prekjuče je na Novom Beogradu izbegnuta tragedija kada je vatra buknula na 15. spratu solitera u Ulici Jurija Gagarina.

Foto: youtube.com/ CdM Portal

- Suprug je menjao plinsku bocu, povezivao instalaciju, kada je buknula vatra. Pokušao je ćebetom da je ugasi, ali se ona poput munje proširila po stanu. Sakrili smo se na terasi i vikali komšijama da zovu vatrogasce i Hitnu pomoć. Gušili smo se u dimu - započinje priču starija žena koja je i dalje potresena svime što su ona i njen suprug doživeli, navodi Blic.

U jednom trenutku izgubili su nadu da će pomoć stići na vreme.

- Srećom, vatrogasci su uspeli da ugase vatru u jednom delu stana, da naprave "koridor" i dođu do nas na terasi. Posle su nas bezbedno izveli napolje.

Odmah su ih odveli na VMA.

- Hvala bogu, ja sam odlično prošla, nemam nikakve vidljive povrede.

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Međutim, moj muž je i dalje u bolnici, ima opekotine cele leve ruke, a i oko mu je zatvoreno.

Već sam pogled na stan govori o izuzetno velikoj šteti.

- Samo je jedna soba ostala netaknuta, sve ostalo je izgorelo. Skoro sve je uništeno, čak i kupatilo koje smo nedavno renovirali - rekla je gospođa koja nije želela da se slika kako se rodbina ne bi zabrinula pre nego što stupe sa njima u kontakt.

Da je situacija bila dramatična, potvrđuju i drugi stanari ove zgrade.

- Gust dim se spuštao dole do devetog ili desetog sprata. I kod nas se teško disalo, a kamoli gore gde je bila vatra. Odmah smo pojurili niz stepenice ka izlazu - ispričala je mlađa sugrađanka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading