Ubica iz Novog Sada se krije kod jataka: Lociran na Fruškoj Gori?

Autor: Mediji, Republika

Hronika

27.05.2019

07:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Goran Janković (37), koji je u Novom Sadu u petak macolom ubio ženu Mirjanu (32), kao i njene roditelje Nadu (57) i Branislava Pajića (57), najverovatnije se krije kod jataka na Fruškoj gori. Dok traje danonoćna potraga, Jankovićevi maloletni sinovi su sa njihovom ujnom sklonjeni na sigurno mesto zbog straha da Goran ne pokuša da ih otme.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Goran Janković, ubica iz Novog Sada

Prema rečima izvora iz istrage, policija ima operativna saznanja da Goranu Jankoviću u njegovom, zasad uspešnom, skrivanju pomažu određene osobe koje imaju vikendice na Fruškoj gori.

- Iako je šokantno da neko pruža pomoć trostrukom ubici, izgleda da je to ovde upravo slučaj. Goranovi prijatelji i poznanici su mu, prema operativnim podacima, izašli u susret i pomogli mu da se privremeno sakrije na ovoj planini. Inspektori trenutno saslušavaju moguće jatake, pa će se tek nakon toga znati da li su podaci do kojih je policija došla bili tačni ili ne - navodi sagovornik.

 

 

Prema njegovim rečima, istraga takođe ide u još dva pravca, a jedan od njih je da je zločinac odmah nakon trostrukog ubistva pobegao preko granice.

Pojedini Novosađani su već u petak, dakle samo par sati nakon monstruoznog ubistva, prijavili policiji da su videli Gorana u autobusu jednog sremskog prevoznika kako putuje ka Loznici. To ima logike jer je on poreklom iz Trebinja, pa će možda tamo potražiti sklonište - kaže on i dodaje:

RepublikaFoto: e-stock/D. MILOVANOV

- Takođe, ne treba isključiti mogućnost da se Goran Janković ubio. Često ljudi budu u afektu ili su pijani, pa u takvom stanju učine veliko zlo. Nakon što se smire ili otrezne, oni shvate šta su uradili i ne mogu da se pomire sa tim. Tada najčešće dižu ruku na sebe. Zbog mogućnosti da se Janković bacio sa mosta, policija intenzivno pretražuje i teren na potezu dunavskog nasipa od Novog Sada, pa uzvodno prema Bačkoj Palanci i nizvodno prema Ribarcu i Štrandu.

Sumnja se i da je pobegao u Hrvatsku

Moguće je da je Janković posle krvavog pira uspeo da pređe granicu i da je utočište našao u nekoj od zemalja regiona. Mogao je preko Bačke Palanke da pobegne u Hrvatsku. Udaljenost do granice je svega 41 kilometar, a pitanje je koliko je vremena prošlo od zločina do prijave policiji. Za njim je sada raspisana međunarodna poternica, ali postoji mogućnost da je on pre toga izašao iz zemlje - objašnjava sagovornik.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading