Horor u dvorištu škole: Đak-prvak se ubo na narkomanski špric

Autor:

Hronika

01.06.2019

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Horor u novobeogradskoj osmoletki! Učenica prvog razreda Osnovne škole "Duško Radović" ubola se na krvavu iglu koju su mališani zajedno sa špricem pronašli u školskom dvorištu! Roditelji sumnjaju da ova devojčica nije jedina i da se to dogodilo bar još jednoj njenoj drugarici.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Incident, kako nam je potvrđeno, dogodio se u četvrtak po podne, posle celodnevne nastave. Otac jednog od učenika kaže da su se deca posle završene škole igrala u školskom dvorištu i pronašla iskorišćeni špric.

- Jedna devojčica je podigla špric i ubola se, a bojimo se da je i naše dete. Ni ono nije sigurno, kada ga pitamo, čas kaže da je diralo, čas da nije, uplašeno je. Tu devojčicu su roditelji odveli na testiranje i rezultat je, srećom, bio negativan, ali joj je za mesec dana zakazan kontrolni test. Svi smo u šoku - kaže naš sagovornik. Prema njegovim rečima, roditelje je još više pogodilo to što za incident nisu saznali od nadležnih u školi, već od drugog roditelja koji je došao po dete.

- U tom trenutku nikog od obezbeđenja i nastavnog osoblja nije bilo u blizini. Taj roditelj je potom otišao u školu i obavestio direktora, ali mi nismo saznali od nadležnih u školi. Pitam se šta radi obezbeđenje, koje se plaća iz našeg džepa. Da stvar bude gora, majka jednog prvaka je juče prošla tuda i pronašla još jedan špric - dodaje besno roditelj.

Roditelji devojčicu odmah odveli na testiranje i rezultat je, srećom, bio negativan, ali je za mesec dana čeka kontrolni test

Direktor škole Njegoš Zejak, s druge strane, tvrdi da se nijedno dete nije ubolo, a da je špric pronađen van dvorišta škole.

- U pitanju je deo dvorišta u kome je probijena ograda i gde se deca provlače. Tu ogradu nam stalno oštećuju i mi je redovno krpimo. Dete je našlo špric tu na prelazu, ali van samog dvorišta i nije se ubolo. Predalo ga je obezbeđenju i o svemu su obavešteni policija, školska uprava i ministarstvo - kaže Zejak.

Direktor: Nije u školi

Foto: ST/D. KADIĆ
Osnovna škola Duško Radović

Ipak, na pitanje zbog čega su roditelji odveli dete na testiranje, direktor škole odgovara "iz predostrožnosti".

- Test je pokazao da je sve u redu. Bez obzira na to, pojačali smo dežurstvo nastavnika i obezbeđenja, a ispitaćemo i da li je neko u tom lancu možda zatajio - kaže Zejak.

Sa Klinike za infektivne bolesti objašnjavaju da se u ovakvim slučajevima rade testovi na virusne infekcije, HBV (virus hepatitisa B) i HCV (virus hepatitisa C) i HIV. Oni pacijenti kod kojih je procenjeno da je potrebna vakcinacija primaju vakcinu, a za mesec dana se javljaju na kontrolu.

Šarčević: Uključiti komunalnu policiju

RepublikaFoto: Tanjug
Mladen Šarčević

Ministar prosvete Mladen Šarčević kaže da je upoznat sa slučajem, ali i on tvrdi da se incident nije dogodio u školskom dvorištu.

- Devojčice su se tu provukle i podigle špric. Šta da radimo, dečja posla, ali sve je to bilo van samog dvorišta. Škola nema dovoljno resursa da bi vodila računa i o prostoru mimo dvorišta. Postoje kamere, obezbeđenje, ali fale ljudi. Mislim da bi i druge službe, "Gradska čistoća", komunalni policajci morali da se uključe - kaže Šarčević.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading