Hapšenje na aerodromu u Nišu: Devojčicu (14) prodali kao roba, pa probali da je avionom prebace u Nemačku!

Autor: telegraf.rs

Hronika

01.06.2019

10:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Niška policija u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom uhapsila je F.O. (42) iz Prištine, R.F. (34) iz Kragujevca te nemačku državljanku M.B. (18) zbog trgovine ljudima, saopštila je Policijska uprava.

RepublikaFoto: pixabay.com/Ilustracija
Foto: Ilustracija

Kako se navodi u saopštenju, oni su 31. maja u nameri da pribave korist uspostavljanjem ropskog ili sličnog odnosa pokušali da omoguće prelazak granice na aerodromu u Nišu maloletnici staroj 14 godina koja je u Nemačkoj trebalo da stupi u ugovoreni brak.

Trgovci ljudima su devojčicinim roditeljima dali određenu sumu novca, što je običaj u zajednici kojoj pripada, te navodnu nevestu poveli za Nemačku.

Kod nje je pronađen nekakav pasoš, u toku je veštačenje koje treba da pokaže da li je falsifikovan.

U svakom slučaju osnovano se sumnja da je brak trebalo da bude fiktivan kako bi detetu bilo obezbeđeno prebivalište u Nemačkoj, nakon čega bi ona morala da radi za ljude koji su je kupili.

Svim osumnjičenima za trgovinu ljudima određeno je zadržavanje do 48 sati nakon čega će biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading