Komšije otkrile kako su spasli troje dece iz vatrene stihije u Zemun Polju, u kojoj je stradao muškarac

Autor: N. REMENJAK

Hronika

04.06.2019

17:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kašalj, plač i zapomaganje troje mališana koji su se guši u oblaku dima u požaru koji je buknuo u stanu u Zemun Polju bili su signal za njihove komšije, koje su uspele da ih izbave iz vatrene stihije, dok njihovom ocu, Kevinu P. (32) nije bilo spasa.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Stan u kojem je stradao Kevin P.

Požar je izbio u ponedeljak oko 16 časova u Ulici akrobate Aleksića 7b na trećem spratu stambene zgrade u kojem je život izgubio Kevin P. (32).

- Kada smo ušli u stan, nije se video prst pred očima, ali smo čuli decu kako kašlju i guše se. Tako smo i uspeli da ih pronađemo i izvedemo napolje - priča komšija Danijel Manić, koji je i spasao mališane.

Bledi i uplašeni mališani od sedam meseci, dve i tri godine nisu znali šta ih je snašlo.

- Iako su mali i ništa ne znaju, videlo se po njima da su bili preplašeni. Tresli su se - objašnjava komšija Danijel, koji je dodao da je prava sreća što nije izgorela čitava zgrada s obzirom na to da je vatra bila velika i uništila je čitav stan.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Predrag Mitrović i Danijel Manić

Komšija iznad stana u kojem je izbio požar kaže da je u trenutku nesreće sedeo u svom stanu.

- Komšinica mi je uspaničeno rekla da je vatra u stanu ispod mog. Kada sam ušao sa komšijom da pomognem, u kupatilu smo zatekli kadu napunjenu vodom. Pretpostavljamo da je Kevin pokušao da ugasi požar, ali nije uspeo jer se vatra brzo širila - ispričao je komšija Predrag Mitrović.

Ubrzo su na lice mesta stigla i tri vatrogasna vozila sa 11 vatrogasaca, koji su uspeli da ugase vatru, a Kevinovo beživotno telo zatekli su na terasi. U trenutku požara Kevinova supruga, odnosno, majka troje dece, bila je na poslu, a brigu o njima, nakon nesreće, preuzeo je Centar za socijalni rad.

Instalacija uzrok požara

Prema tvrdnjama komšija, loša elektroinstalacija i ilegalno korišćenje struje moglo bi da bude uzrok požara.

- Ovde mnogi nemaju struju, pa se prikače na divlje i onda tako dođe do havarije. Žao mi je što je ovog puta bilo i žrtava, ali nisam iznenađen, bilo je pitanje dana kada će neko stradati - priča komšija.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading