Prevaranti iz Beograda idu iza rešetaka: Obećavali ljudima posao u Nemačkoj, uzimali pare za "papire", pa nestali bez traga!

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

05.06.2019

13:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

M. B. i Z. J. uhapšeni su u Beogradu zbog sumnje da su 30 građana prevarom oštetili za ukupno 700.000 dinara nudeći im zaposlenje u Nemačkoj, a koje im, međutim, nikada nisu obezbedili.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Oni su danas saslušani u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu, koje predložilo sudu da im odredi pritvor. Osumnjičenima se na teret stavlja da su izvršili krivicno delo prevara u produženom trajanju, navodi se u informaciji objavljenoj na sajtu tužilaštva.

Tužilaštvo precizira da se sumnja kako su ovi osumnjičeni od decembra 2018. godine do aprila putem više internet sajtova oglašavali i nudili zaposlenje u inostranstvu (Nemačka) za razlicite profile zanimanja.


Nakon toga su od građana zainteresovanih za posao (sada oštećenih) zahtevali da im putem post-net uplatnice uplate različite novčane iznose na ime pripremanja dokumentacije (izrade vize, putnih troškova i osiguranja), da bi zatim novac podizali u poštama sa svojim ličnim dokumentima i isti trošili za svoje potrebe.

Oštećenima nisu obezbedili obećani posao.


Na ovaj način su, kako navodi tužilaštvo, sebi pribavili imovinsku korist višu od 700.000, oštetivši, kako je do sada utvrdeno, preko 30 gradana.

U daljem toku postupka tužilaštvo će sprovesti dokazne radnje ispitivanjem svedoka oštećenih i građana za koje se nakanadno utvrdi da su oštećeni izvršenjem ovog krivičnog dela, nakon čega će doneti odluku, napomionje tužilaštvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading