Odbačeni zahtevi Jutkine žrtve za izuzeće sudije

Autor: Tanjug

Hronika

07.06.2019

11:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zahtevi oštećene Marije Lukić i njenog punomoćnika za izuzeće postupajućeg sudije u postupku protiv Milutina Jeličića Jutke, kao i predsednika Osnovnog suda u Brusu odbačeni su kao nedozvoljeni.

RepublikaFoto: twitter.com/LevicaSrbije
Marija Lukić

Naime, prema Zakoniku o krivičnom postupku, oštećeni uopšte nemaju pravo da traže izuzeće sudije, već to mogu samo stranke (tužilac i okrivljeni) i branilac.

Zbog ovih zahteva za izuzeće, sud je 27. maja odložio suđenje na neodređeno, odnosno dok se ne odluči o zahtevima za izuzeće.

Nastavak suđenja još nije zakazan.

Jedan od pet Jeličićevih branilaca, advokat Zora Dobričanin Nikodinović, rekla je za Tanjug da je na ovaj način oštećena strana dovela do odugovlačenja postupka, te da je potpuno je neosnovano što se preko medija pritužuju na odugovlačenje kada su ga sami izazvali ovim zahtevima za izuzeće koje zakon ne dozvoljava. 

Za krivično delo za koje se tereti Jeličić zaprećena je kazna do tri godne zatvora.

RepublikaFoto: youtube.com/Insajder Video
Milutin Jeličić Jutka

Optužen je da je seksualno uznemiravao svoju sekretaricu Mariju Lukić, između ostalog i tako što joj je poslao oko 15.000 neprimerenih poruka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading