Srbi pljačkali banke po Evropi glumeći Hrvate

Autor:

Hronika

08.06.2019

05:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mađarski specijalci uhapsili su u Segedinu dva naoružana srpska begunca koji se sumnjiče da su pljačkali banke širom Evrope!

RepublikaFoto: youtube.com/ TV1 HD
Foto: Ilustracija

Akcija je, kako prenose mađarski mediji, 31. maja, kada je slovačka policija obavestila mađarske kolege o međunarodnoj potrazi za vozilom koje je korišćeno u više pljački banaka u Slovačkoj.

- Slovačke vlasti sumnjale su da je vozilo korišćeno u pljačkama ušlo na teritoriju Mađarske. Naša policija krenula je u potragu i 4. juna ga pronašla parkiranog u jednoj uličici u Segedinu. Policija je došla do informacija da dva muškarca koja su se dovezla ovim autom borave u obližnjem hotelu. Dvojica begunaca potom su uhapšena, saopštila je Silvija Sabo, portparol policijske uprave okruga Čongrad.

Prilikom hapšenja u pomoć je pozvana protivteroristička jedinica, pošto je mađarska policija od slovačkih kolega dobila informaciju da su osumnjičeni naoružani i opasni. Specijalci su izvršili prepad i uhvatili begunce koji nisu ni sumnjali da im je policija za petama.

Slovačka policija: Sumnja se da su uhapšeni počinili niz pljački u nekoliko zemalja

- Vlasti su u operaciji zaplenile dva pištolja, municiju, fantomke, pancir-prsluke, toki-vokije i više od 25.000 evra gotovine. Begunci su bili zamenili registarske tablice na autu nadajući se da će tako zametnuti trag. Prilikom hapšenja su pokazali hrvatske lične karte, ali je utvrđeno da su u pitanju falsifikati i da se zapravo radi o dvojici srpskih državljana, 21-godišnjem Robertu i 33 godina starom Darku - prenose mediji.

15 godina zatvora preti uhapšenima samo u Slovačkoj

Mađarske vlasti su protiv uhapšenog dvojca podnele krivičnu prijavu za ilegalno nošenje oružja i falsifikovanje dokumenata za šta im samo u Mađarskoj preti od dve do 11 godina zatvora. Međutim, nakon hapšenja oglasila se i slovačka policija, koja je navela da će ove dve zemlje nastaviti da rade na ovom slučaju.

- Sumnja se da su optuženi počinili niz sličnih dela u nekoliko zemalja širom Evrope - saopštili su oni.

Slovački mediji izvestili su da se dvojac uhapšen u Mađarskoj sumnjiči za više razbojništava u ovoj zemlji, a jedno od njih je i pljačka banke u Levicu. Pljačkaši naoružani pištoljima i maskirani fantomkama upali su u banku u podne. Jedan od njih je stavio pištolj na glavu radnika, a drugi je prisilio službenicu da mu da novac iz blagajne. U strahu za život, ona mu je dala novac u različitim valutama, u iznosu većem od 50.000 evra. Slična pljačka odigrala se mesec dana ranije u Košicama.

Šta je zaplenjeno?

RepublikaFoto: Tanjug/Uprava carina
Foto: Ilustracija

- automobil BMW

- 25.000 evra u kešu

- dva pištolja

- fantomke

- panciri

- radio-veze

- falsifikovana dokumenta

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading