Detalji mučkog batinanja Srba na Braču: Da nije došao taksista ubili bi nas!

Autor: Republika

Hronika

10.06.2019

11:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pet mlađih osoba srpske nacionalnosti napadnuto je u Supetru na Braču u nedelju oko 4 ujutru.

RepublikaFoto: Tanjug/M. VOLARIĆ
Foto: Ilustracija

Policija je stigla na mesto događaja i utvrdila da je više osoba napalo pet osoba između 21 i 26 godina, a među napadnutima je bila i jedna devojka. Zadobili su lakše povrede.

Ubrzo nakon ovog incidenta u Supetru je uhapšen dvadesetdvogodišnjak zbog sumnje da je učestvovao u napadu i tom prilikom povredio dvadesetšestogodišnjaka. Kod uhapšenog momka je utvrđeno da je bio u alkoholisanom stanju, pa je smešten u posebnu prostoriju do prestanka delovanja opojnog sredstva.

U Splitu je uhapšen i devetnaestogodišnjak, takođe zbog sumnje da je učestvovao u navedenom događaju pa je priveden u službene prostorije.

Napadnuti jer su Srbi

Policija je objavila kako se sumnja na to da su mladi ljudi napadnuti jer su srpske nacionalnosti.

Takođe, dodaju da su napadnuti sezonci i to trojica radnika iz Slavonije, devojka iz Varaždina i Bračanin.

Jedan mladić je, kako piše Index.hr, dobio šakom u nos.

- Vraćali smo se kućama nakon posla, prošli smo kraj prostorija Torcide Brač. Verovatno su čuli ova dva momka, oni su Srbi iz Vukovara. Njih 15-20 zatrčalo se prema nama. Vikali su: Ko je Srbin? Napali su ih i bacili na pod, počeli su da ih šutiraju. Devojka je legla na svog prijatelja, nastavili su da tuku i njega i nju. Ja sam stajao sa strane. Pitao sam: Je li ovo potrebno? Dobio sam udarac šakom u nos. Da nije naleteo taksista, ubili bi nas. Počeo je da trubi, a oni su se razbežali - ispričao je mladić koji je i sam bio žrtva napada.

Najavljena zabrana Torcida kupa

Posle napada na sezonske radnike u Supetru na Braču, koji se po svemu sudeći dogodio jer su dvojica mladića u napadnutoj grupi bili srpske nacionalnosti, oglasila se gradonačelnica Supetra Ivana Marković. Ona je oštro osudila napad i objavila da će ukinuti finansiranje Torcida kupa i zabraniti njegovo održavanje na gradskim terenima.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading