Vanredno stanje među kriminalcima! Mafija strahuje da "škaljarac" ne propeva

Autor:

Hronika

17.06.2019

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kriminalni krugovi u Crnoj Gori i Srbiji trenutno se najviše plaše jednog čoveka - Marjana Vujačića (34), uhapšenog egzekutora "škaljarskog klana", koji je prošle srede uhapšen u Novom Sadu. Njemu se na teret stavljaju četiri ubistva, jedno u Srbiji, dva u Crnoj Gori i jedno u Holandiji.

RepublikaFoto: facebook.com/Marjan Vujacic
ČEKA SE DA PROGOVORI Marjan Vujačić

- Iako se Vujačić, za sada, brani ćutanjem, policija i tužilaštvo, ali i podzemlje, shvataju koliko je on bitan. Zbog toga je njegova zaštita glavni zadatak policije. Ukoliko on progovori i poveže sve konce, "škaljarski klan" će se naći u ozbiljnom problemu i to će mu zadati udar od kog se neće ni lako ni brzo oporaviti - kaže za Srpski telegraf izvor iz istrage.

Svedok-okrivljeni

Policija nastavlja istragu kako radom na terenu i proverom kontakata uhapšenog Vujačića tako i forenzičkim ispitivanjem dokaza, pre svega zaplenjenih mobilnih telefona. Izvršena je i serija upada u štek-stanove u kojima se krio Vujačić.

Pao zbog falš isprave

Marjan Vujačić uhapšen je u Novom Sadu, saslušan je i određen mu je pritvor do 30 dana. Iako je osumnjičen za seriju zločina, pritvor mu je određen zbog falsifikovanja isprava, a osim njega, uhapšena je i policijska službenica koja mu je sređivala lažnu ličnu kartu.

- U pitanju je egzekutor "škaljarskog klana", za koji je počinio niz ubistava. On je osoba koja zna kako stvari funkcionišu iznutra, ko je ko u kriminalnoj piramidi. Iako ne može da bude svedok-saradnik, postoji svedok-okrivljeni. U zamenu za blažu kaznu, okrivljeni mora da sarađuje sa tužilaštvom i svedoči protiv drugih članova kriminalne grupe - objašnjava izvor Srpskog telegrafa.

Najteži zadaci

Uhapšeni Vujačić čovek je od najvećeg poverenja "škaljarskog klana", ali i njihovog poslovnog partnera Luke Bojovića. Njemu su davani najteži zadaci i likvidacije pripadnika suparničkih grupa.

RepublikaFoto: Public
Luka Bojović partner

Na meti pomagači

Istraga se nastavlja i ka mreži Vujačićevih pomagača jer se on, iako na listi "bezbednosno interesantnih osoba", nesmetano kretao po regionu i Evropi. Osim policijske službenice iz Novog Sada koja je uhapšena, istražni organi sumnjaju da ima još osoba koje su za dobru novčanu nagradu pomagale ovom ubici da se kreće ispod policijskog radara i godinama ubija za račun "škaljaraca".

- Ubistvo Veska Kalezića i Mila Ilića u Crnoj Gori je deo borbe dva zaraćena kotorska klana. Kalezić je bio visokopozicioniran u kavačkoj grupi, a Milo Ilić je bio njegov bliski saradnik. Kalezić se odavno nalazio na nišanu "škaljaraca", pa je zato i Bujačiću poverena njegova likvidacija. Ubistvo Jugoslava Cvetanovića, rođenog brata Saše Cvetanovića, čoveka koji je ubio Nikolu Bojovića, direktna je usluga vođi "zemunskog klana" Luki Bojoviću. To ubistvo, koje više liči na krvnu osvetu, ne može biti povereno bilo kome, već mora da ga izvrši član porodice, što govori da je Vujačić visoko kotiran u hijerarhiji - kaže sagovornik Srpskog telegrafa.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading