Surčincima određen pritvor zbog trostrukog ubistva

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

19.06.2019

15:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši sud u Beogradu odredio je danas pritvor dvojici osumnjičenih za pomaganje u trostrukom ubistvu u Surčinu za koje se sumnjiči Dragoslav Jovanović (25), dok će se treći osumnjičeni braniti sa slobode.

RepublikaFoto: youtube.com/ nsuzivo rs
Foto: Ilustracija

Jovanović je prošle sedmice izvršio samoubistvo nakon što je ubio svoju suprugu u bloku 45, dok je šetala zajedničko dete od 11 meseci.  Pritvor je na predlog tužilaštva odredio sudija za prethodni postupak prema M.S. (31), L.D. (22) zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi mogli da ometaju istragu utocanjem na svedoke, a prema M.S. i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo.

Za i N.Č (20) tužilaštvo nije predlagalo pritvor pa će se on u daljem toku postupka braniti sa slobode. Na ovo rešenje suda okrivljeni i njihovi branioci imaju pravo da ulože žalbe krivičnom vanpretresnom veću u roku od 3 dana od prijema rešenja.  M.S. se tereti za krivično delo saizvršilaštvo u teškom ubistvu, L.D. za pomaganje u izvršenju tog dela, a N.Č. za pomaganje učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Oni se sumnjiče u vezi sa ubistvima Neđe. Š. (42), njegove majke Darinke. Š (75) i tetke Milje P. (80). Njihova tela su pronađena u ponedeljak u septičkoj jami iza tržnog centra u Surčinu, na placu koji pripada Ljubomiru Jovanoviću, ocu osumnjičenog Dragoslava Jovanovića. Sumnja se da su motiv trostrukog ubistva novačana dugovanja. Njihov nestanak policiji je prijavljen 10. juna.

Dragoslav Jovanović je izvršio samoubistvo pošto je u Bloku 45 prošle nedelje nasred ulice pucao u suprugu Teodoru Jovanović (25), pred njihovim 11-mesečnim detetom koje je bilo u kolicima. Mediji su preneli da se Jovanović, misleći da je ubio suprugu, dao u beg kroz park u Bloku 45, međutim policajc koji je bio u blizini zločina pojurio je za njim i Jovanović je onda u panici pucao sebi u glavu. Od tih povreda je preminuo posle četiri dana.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading