Stravični detalji zločina u Surčinu: Monstrum platio pranje tragova krvi

Autor: T. MILOVANOVIĆ, M. Ž. LAZIĆ

Hronika

20.06.2019

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bojana Šubara, rođaka Neđe Šubare (42), njegove majke Darinke (80) i tetke Milje Petković (80), za čiju se likvidaciju sumnjiči Dragoslav Jovanović (25), koji je izvršio samoubistvo prošle nedelje, nakon ranjavanja supruge Teodore (25), otkriva za Srpski telegraf pozadinu ovog monstruoznog zločina, koji je potresao srpsku javnosti.

Foto: e-stock/milos rafailovic
SVE POD KONAC Forenzičari pomoću posebnog spreja otkrili tragove krvi

- Moji rođaci su nestali 6. juna, tada ih je ubio. Tog dana naši rođaci su otišli do njihove kuće, međutim, nisu ih zatekli tamo, sutradan ponovo isto. To im je bilo sumnjivo jer su baka i njena sestra uvek bile tu. Sačekali smo još dan, dva i prijavili nestanak. Ništa se nije dešavalo sve dok, kako smo potom saznali, otac Dragoslava Jovanovića nije prijavio slučaj, pa su tela nađena - kaže Bojana, koja još ne može da dođe sebi od šoka koji je doživela.

Kako navodi, tačno je da je njen stric dugovao Jovanoviću novac od kupovine stana, za šta se pretpostavlja da je motiv zločina.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

?

A post shared by Bojana Šubara (@subarabojana) on Jun 8, 2019 at 9:22am PDT

 

Preprodavao automobile

Bojana Šubara tvrdi da nisu tačni navodi da je njen stric bio kriminalac i da je sa Jovanovićima poslovno sarađivao.

- Moj stric se dugo bavi preprodajom automobila i nikada nije bio u zatvoru niti je dovođen u vezu sa krivičnim delima. On je dobar i vredan čovek, za koga svi imaju samo reči hvale - kaže Bojana Šubara.

- Neđo mu je u zamenu za stan dao mercedes koji je u vrednosti oko 80 odsto ove nekretnine i ostalo mu je da isplati još neki novac. Verujem da je bilo u pitanju možda 2.000-3.000 evra, ne više. Pretpostavljam da ga je Jovanović pritiskao da vrati novac, a moj stric, pošto je bio tvrdoglav, verovatno mu je rekao: "Ma šta me pritiskaš, pa vratiću ti, znaš da nikom nisam ostao dužan", što je ovom bilo okidač za zločin - kaže bratanica ubijenog Šubare.

RepublikaFoto: e-stock/milos rafailovic
Septička jama u kojoj su pronađena tela

Jovanović je nakon zločina pokušao da otme još jedna kola mog strica i prenese ih na sebe, kaže bratanica ubijenog Šubare

Sakrili dokaze

Ona dodaje i da je Jovanović nakon zločina celu kuću njenog strica potpuno očistio i sredio.

- Kuća mojih rođaka je nakon nestanka bila potpuno čista, nikakvih tragova nije bilo! Tek su forenzičari pomoću posebnog spreja otkrili tragove krvi! Ili su kuću očistile ubice ili su oni unajmili nekog da to uradi jer je kuća bila kao apoteka. Takođe, Jovanoviću ni to nije bilo dovoljno, već je posle ubistva pokušao da prenese na sebe automobil koji je bio u dvorištu mog strica. Zvao je Neđinog prijatelja koji je inače vlasnik kola i to zahtevao! Umesto da se pokaje za ubistva, hteo je još i kola da izvuče - kaže Bojana i dodaje da jedino što sada žele jeste da u miru sahrane članove porodice.

Foto: Društvene mreže

Dečače, šta nam učini

Bratanica nastradalog Šubare emotivnim pismom se oprostila na Instagramu od ubijenog strica.

- Rat prođosmo, ne izgubismo život, ali se nađe neki dečak da uzme sebi za pravo da ti presudi. I tebi. I bakama... Tri je iza ponoći, kuca sat, kuca mi srce, san ne postoji... Dala bih sve da je ovo ružan san, pa sutra kad ustanem da me nazoveš i kažeš: "Boćo, hoćemo li na kolače" - napisala je Bojana.

Podsetimo, Dragoslav Jovanović, sin poznatog Surčinca Ljumobira Jovanovića zvanog Stakleni, ranio je 10. jula suprugu Teodoru (25) na šetalištu na Novom Beogradu, a potom izvršio samoubistvo. Nekoliko dana nakon sahrane Dragoslava, u septičkoj jami njegove kuće u Surčinu pronađena su tri tela, za čije se likvidacije sumnjiči.

Foto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ

Saslušani pomagači ubice

Za zločin se saznalo nakon što je radnica perionice Jovanovića u Surčinu ispričala da joj je Dragoslav tražio da opere njegov BMW, u kojem je bilo tragova krvi. Ubrzo su uhapšeni i Jovanovićevi pomagači Miloš Stojanović (31), Lazar Dobrosavljević (22) i Nikola Čakarević (20), koji su juče saslušani u Višem tužilaštvu.

- Stojanović i Dobrosavljević su se branili ćutanjem, dok je Čakarević izneo odbranu - kaže izvor Srpskog telegrafa.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading