Isključio struju, pa test iz matematike stavio u gaće i pravac u WC! Evo kako je Stamenković izveo prevaru godine

Autor: Beogradski mediji

Hronika

22.06.2019

11:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radnik štamparije "Politika a.d." Igor Stamenković, koji je ukrao primerak testa za polaganje prijemnog ispita iz matematike, juče se na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu branio ćutanjem, nakon čega mu je Viši sud u Beogradu odredio pritvor do 30 dana!

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Igor Stamenković biće u pritvoru 30 dana

Naime, sumnja se da je Stamenković, i pored tolikih mera obezbeđenja u štampariji u kojoj su se testovi štampali, uspeo da odradi sve.

- Čovek je napravio diverziju, isključio je struju, što je, naravno, samo po sebi zaustavilo rad mašina. Iskoristio je sve to i uspeo da test stavi u gaće, potom da ode u WC. U toaletu je primerak slikao, pa ga je uništio i bacio u WC šolju. On se potom vratio na radno mesto kao da se ništa nije desilo - otkriva izvor.

Osumnjičeni za krađu testova Igor Stamenković juče je iskoristio svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, a očekuje se odluka tužilaštva da li će predložiti sudu da Stamenkoviću odredi pritvor.

Njemu se na teret stavljaju dva krivična dela, i to oduzimanje tuđe stvari i krivično delo iz Zakona o tajnosti podataka. Za prvo delo zaprećena kazna je šest meseci zatvora, a za drugo tri godine.

MUP je ranije saopštio da se on sumnjiči da je iskoristio nepažnju svojih kolega u štampariji u kojoj su štampani testovi za završni ispit učenika osmog razreda i tom prilikom ukrao test. Nakon toga je, kako se sumnja, otišao u toalet, gde je test slikao telefonom, a potom je primerak uništio i bacio u WC šolju.

Podsetimo, test iz matematike, koji je učenici završenog razreda osnovne škole trebalo da polažu u utorak u okviru male mature, procurio je i deljen je na društvenim mrežama veče uoči polaganja, zbog čega je polaganje bilo pomereno za četvrtak.

Zadaci pisani rukom, i to njih 20, koliko ih ima, kružili su među osmacima, a sve što se desilo izazvalo je revolt kod neke dece i roditelja, koji su protestovali ispred zgrade ministarstva i zahtevali smenu ministra prosvete Mladena Šarčevića, ali i poništavanje male mature.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading