Tragedija u Resniku: Dvojica mađinovođa razgovarala trenutak pre pogibije jednog, drugi pao u nesvest kada je video šta se desilo!

Autor: blic.rs

Hronika

26.06.2019

16:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mašinovođa Vladimir Đurić (35) iz Lajkovca poginuo je na železničkoj stanici u Resniku juče oko šest sati ujutru, kada je iskočio iz voza u pokretu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako mediji nezvanično prenose, stradali Đurić nije upravljao međunarodnim vozom na linji Bar-Beograd, već je bio putnik u njemu. Njega je povezao kolega sa železničke stanice u Lajkovcu kako bi ga dovezao u Beograd gde je išao na posao.

- Pre nego što je voz stao na stanicu u Resniku Đurić je iskočio iz prve lokomotive na peron. Nažalost, nije dobro procenio brzinu voza, pa nije uspeo da se dočeka na noge, već je izgubio ravnotežu i umesto na peronu, završio je na šinama... pod točkovima, a voz je prešao preko njega - ispričao je očevidac nesreće.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

On dodaje, da se voz nakon toga brzo zaustavio i da je mašinovođi pozlilo kada je video da je pregazio kolegu sa kojim je do, par minuta pre toga, razgovarao.

- Čovek je bio van sebe. Uhvatio se za glavu i srušio se. Od šoka je izgubio svest, pa je Hitna pomoć morala da reaguje - kaže očevidac užasa i dodaje:

- Nije lako u jednom trenutku pričati s čovekom, a u sledećem ga pregaziti. Iako se nesreća nije desila krivicom mašinovođe, on će ga nositi na duši dok je živ.

Na železničkoj stanici zavladao je muk nakon što su saznali da im je stradao kolega.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Foto: Ilustracija

- Susreću se oni sa ovakvim tragedijama, ali je uglavnom reč o samoubistvima. Ovo je bilo nešto sasvim drugo i nikome nije bilo dobro - kaže izvor.

Prema rečima Đurićevih kolega sa Železničke stanice, kažu da je bio vredan čovek i da je i njegov otac nekada bio mašinovođa.

- Oni su porodično radili na Železnici. Vladimirov otac je, takođe, bio mašinovođa, ali je sada u penziji - kažu kolege.

Kako dodaju Vladimir je iza sebe ostavio roditelje, ženu i dvoje male dece.

Iz "Srbija voza" saopštili su juče da je do nesreće došlo "ličnom nepažnjom nastradalog kolege".

- "Srbija voz" i "Srbija karko" žale zbog ove tragedije, gubitka mladog života i izjavljuju najdublje saučešće porodici nastradalog kolege - navodi se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading