FESTIVALI MUZIKE ILI FESTIVALI SMRTI?! Droga uzima danak posle svake manifestacije u Srbiji, mladi prvi na udaru!

Autor: Republika

Hronika

02.07.2019

07:32 >> 07:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Leto je period godine kada se organizuju brojni muzički festivali u zemlji. Umesto da takve manifestacije budu slava života, umetnosti i mladosti, poslednjih nekoliko godina u Srbiji se nažalost broje žrtve droge posle takvih događaja!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Prema podacima od prošle godine, na jednom od najvećih festivala tog tipa od posledica droge nastradalo je čak petoro mladih ljudi, što je frapantan podatak!

Kako kažu stručnjaci iz ove oblasti, dileri nisu nimalo naivni i oni se čitav jedan period pre početka neke manifestacije detaljno pripremaju kako bi imali zalihe narkotika na prostoru gde se muzički događaji odvijaju. Oni tvrde da se droga ne može uneti ni na jedan fetival, ali da su dileri i tome doskočili, pa to rade unapred, tako što drogu kriju na prosorima predviđenim za postavljanje bina.

Ono što je još zabrinjavajuće jeste da se mladima nameće obrazac ponašanja koji korišćenje narkotika uz slušanje određene vrste muzike smatra potpuno opravdanim, što je velika neistina.

Policija u Srbiji intenzivno i uspešno radi na suzbijanju mreže dilera, ali je to i dalje veliki problem sa kojim se naša zemlja suočava.

 

 

Problem narkomanije sve je zastupljeniji u Srbiji, a alarmantno je to što se starosna granica kada mladi počinju da konzumiraju droge konstantno pomera.

Osim toga, zabrinjava i podatak da su droge sve dostupnije, jeftinije i nekvalitetnije. Sastav tableta nije poznat, pa samo jedna može da ima smrtni ishod, što je i bio slučaj kada je mlada devojka iz Aranđelovca umrla pošto je progutala ekstazi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading