Gde je nestala pravda? Pijanom vozaču koji je kolima ubio dva deteta smanjena kazna zatvora!

Autor: Republika, Tanjug

Hronika

02.07.2019

14:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apelacioni sud u Beogradu smanjio je za godinu dana kaznu Miljanu Ðukiću (24) i pravosnažno ga osudio na pet godina zatvora jer je vozeći pijan na putu u Smederevskoj Palanci izazveo saobraćajnu nesreću u kojoj su poginula dva mladića od po 16 godina, koji su bili sa njim u vozilu na zadnjem sedištu.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Apelacioni sud

Ðukiću je ovom presudom preinačenae prvostepena presuda kojom je bio osuđen na šest godina zatvora i potvrđena je mera bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilima "B" kategorije od pet godina.

Oštećeni su radi ostvarivanja svojih imovinsko-pravnih zahteva upućeni na parnicu, navodi se u presudi objavljenoj na sajtu Apelacionog suda.

Đukić je osuđen zbog krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, jer se 18. novembra 2017. godine u Smederevskoj Palanci, u stanju smanjene uračunljivosti, usled vožnje sa 1.54 promila alkohola u krvi, nije pridržavao saobracajnih propisa usled čega su nastradali P.O. i M.Š. 

Vozio je pijan sa probnom vozačkom dozvolom u vreme zabrane upravljanja, nedozvoljenom brzinom ne manjom od 76 km/cas u naselju gde je brzina ograničena na 50 km/čas, izgubio kontrolu nad vozilom usled čega je došlo do nesreće i smrti dva mladića. 

Otežavajućih okolnosti nije bilo

Međutim, po oceni Apelacionog suda, prvostepeni sud nije dao adekvatan značaj svim navedenim olakšavajućim okolnostima, pa je Apelacioni sud prvostepenu presudu preinačio i Ðukića osudio na kaznu zatvora u trajanju od pet godina nalazeći da ce se ovakvom odmerenom kaznom zatvora ostvariti svrha kažnjavanja.

U odluci Apelacionog suda navodi se da je prvostepeni sud pravilno od olakšavajucih okolnosti imao u vidu da Ðukić nije osuđivan, da je u vreme izvršenja krivičnog dela imao 22 godine, da se porodica M.Š. nije pridružila krivičnom gonjenju, da je u nezgodi i sam zadobio teške telesne povrede i da je izrazio kajanje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Mlk

02.07.2019 16:45

Sramota, a sto sud ne ode do groblja pa da pita tu decu sto su poginula dali se oni slazu sa odlukama suda i olaksavajucim okolnostima. .