Beba ostavljena u Višnjici jedva preživela: Jedna srećna okolnost je spasila sigurne smrti

Autor: Blic, Republika

Hronika

02.07.2019

16:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jednoipogodišnjeg dečaka, pronađenog sinoć na trotoaru u Ulici maršala Tita u Višnjici, tu je ostavila trudna majka i otišla je od kuće, kod svoje majke, sa još dvoje dece, pričaju komšije.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Dečaka su pronašle dve devojke i doslovno su mu spasile život, jer ga zamalo nije udario automobil kada je prelazio ulicu da bi pio vodu sa fontane preko puta mesta gde ga je majka ostavila - kaže komšinica Nadežda Lapčević.

Komšije pričaju da je mališan satima sedelo na ulici i plakalo pre nego što su došle te devojke.

- One su ga zatekle kako sedi u prašini i igra se. Kada sam izašla na terasu i videla ih, one su me pitale da li znam čije je dete. Rekla sam da je od jedne mlađe žene što živi preko puta mene, ali da ne znam gde je ona. Čula sam od neke komšinice da je dete od podneva sedelo na ulici i plakalo - kaže Nadežda.

Kada je pokucala na vrata kuće majke koja ga je ostavila, priča Nadežda, nikoga nije bilo unutra, pa mu je donela vode i nešto da pojede.

- Te dve devojke su sedele sigurno dva sata s njim, dok nije došla policija. Donela sam mu parče hleba i šunku, ali on je mali, još ne zna ni kako da žvaće. Kasnije su došli i Hitna pomoć i policija, a sa njima i socijalno - priča ona.

Mališan prebačen u Zvečansku

Mališana je Hitna pomoć prevezla na Institut za majku i dete, gde je pregledan.

- Dečak od oko godinu i po dana je zdrav i dobrog je opšteg stanja. Nakon pregleda je prevezen u Dom u Zvečanskoj - rekli su iz Instituta za majku i dete.

- Donela sam mu parče hleba i šunku - priča komšinica Nadežda Lapčević

Komšinica kaže i da dečakova majka ima oko 20 godina, a da je njenog muža videla svega dva, tri puta za manje od godinu dana koliko žive tu. Ne poznaju se, kaže, po imenu, ali opisuje da su i mlada majka i deca živeli u jako teškim uslovima.

- Znam da je svako jutro od osam do deset sati išla na groblje i skupljala s groblja hranu. Jednom sam je pitala: - Što ti stalno ideš tamo? - Na šta mi je ona odgovorila da nemaju šta da jedu, zaključuje komšinica.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading