"NE SMATRAM SE HEROJEM, OVO JE MOJ POSAO": Ispovest hrabrog policajca koji je oslobodio taoce u zgradi Patrijaršije

Autor: blic.rs

Hronika

03.07.2019

20:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Heroj dana, iako sebe ne doživljava tako, policijski službenik Zoran Vulović savladao je danas čoveka koji je naoružan upao u zgradu Patrijašije SPC, držao kao taoce dvoje ljudi i tražio da mu isplate 200.000 evra.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Prava drama odigrala se oko podneva u centru grada, kada je bivši crkvenjak Branko L. upao u kancelariju na prvom spratu Patrijaršije, gde su se nalazili žena i muškarac, knjigovođa i blagajnik, koje je Branko zarobio. Brzom reakcijom policajaca iz policijske stanice Stari grad, a posebno hrabrog Zorana Vulovića, ova situacija uspešno je razrešena.

- U 12.15 sati prijavljeno je da u Ulici kralja Petra 5 NN lice sa vatrenim oružjem drži dve osobe kao taoce i traži oko 200.000 evra - započinje priču policajac Vulović, koji se u tom trenutku nalazio nedaleko od zgrade Patrijašije.

Za manje od minuta je, kako kaže, stigao na mesto gde se odvijala drama, a ubrzo su stigle i njegove kolege. Obukli su pancire i krenuli ka prvom spratu gde se odvijala drama, a dodatno opterećenje predstavljala je informacija da se u tom trenutku patrijarh Irinej nalazi na spratu iznad.

- Video sam kako se kvaka pomera, vrata se otvaraju, a zatim sam ugledao pištolj uperen u pravcu mog kolege Stefana Miljkovića i mene - prepričao nam je Zoran ovu filmsku scenu.

Hrabri policajac priča da u tom trenutku nije bilo vremena za strah.

- Odmah sam oduzeo oružje NN licu srednjih godina i srednje konstitucije, a zatim upotrebom fizičke snage i uz pomoć kolege savladao čoveka - iskren je sagovornik.

On kaže da se ovakve situacije ne događaju svaki dan i da svakako jesu opasne i neizvesne.

- Svakako nije prijatno kada ugledate pištolj uperen u vas, ali se ni u jednom trenutku nisam uplašio. Verovatno je nakon toga samo adrenalin proradio - uz osmeh ističe ovaj hrabri policajac.

Posle današnje akcije Zoran je dobio brojne pohvale kolega i epitet "heroj dana", ali on to ipak skromno komentariše.

- Ne smatram se herojem, za mene su heroji lekari. Ovo je moj posao i najbitnije je da niko nije povređen - zaključuje on.

Zoran Vulović (37) u policijskoj stanici Stari grad radi već 16 godina, trenutno na poziciji vođe Sektora prve kategorije. U svojoj karijeri prošao je kroz različite opasne situacije, ali i one slične današnjoj.

U današnjoj akciji u zgradi Patrijaršije, pored Stefana Miljkovića, bili su i policajci Miroslav Jakšić, Nenad Milenkovič i Miloš Kurčubić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading