Ubijena, pa bačena u kontejner! Obdukcijom otkriveni jezivi detalji spaljivanja starice u Krčedinu

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

06.07.2019

19:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon utvrđivanja identiteta žene čije je ugljenisano telo pre 15 dana bačeno u kontejner u Krčedinu, policija je blizu rasvetljavanja monstruoznog ubistva 80-godišnje M. G. iz Beograda.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Foto ilustracija

Kako "Blic" saznaje, u istrazi je privedeno nekoliko osoba, bliskih žrtvi sa kojima navodno nije bila u rođačkim odnosima, za koje se veruje da su povezane sa ovim zločinom. Kakva je tačno njihova uloga za sada nije saopšteno. Treba očekivati da istražitelji razjasne zašto je starica iz Beograda ubijena.

Policija privela nekoliko osoba na informativni razgovor nakon saznanja da je starica ubijena

Ugljenisano telo nesrećne žene nađeno je 20. juna u Dunavskoj ulici, u blizini vikend-naselja Breskvik, kod Krčedina. Tog četvrtka, oko 16 sati, meštanin koji je šetao vikend-naseljem ugledao je prevrnuti kontejner. Kada se približio, video je delove tela koji su virili iz njega. Gornji deo tela, trup, bio je van kante, i totalno ugljenisan. U blizini kontejnera nisu nađeni nikakvi predmeti koji bi, u tom momentu pomogli u identifikaciji žene, za koju se tada verovalo da ima oko 65 godina.

- Uplašeni smo nakon saznanja da je starica ubijena. Ne znamo ništa o tome, samo smo videli dosta policije - kažu žitelji

Uviđaj koji su obavili forenzičari iz Sremske Mitrovice, ali i sedišta MUP-a, trajao je dva dana. Ostaci ugljenisanog leša poslati su na obdukciju u Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu, da bi se utvrdio uzrok smrti, ali i identitet nastradale žene.

Ugljenisano telo žene nađeno u kontejneru u Krčedinu?

Nakon što je ustanovljeno ko je žrtva i gde je živela, operativci su detaljno proverili porodicu i okruženje ubijene žene, jer je sve ukazivalo da motiv i zločinca treba tražiti među njenim najbližima. Proveravano je da li je bila u sukobu, sa kim i zbog čega, kao i da li je osoba koja od njene smrti ima koristi i sa kojom se nije baš slagala u vreme zločina bile odsutna iz Beograda.

RepublikaFoto: pixabay.com

U međuvremenu su pregledani snimci nadzornih kamera u Krčedinu, kao i na prilazima ovom vikend-naselju na obali Dunava. Otežavajuća okolnost bila je to što je neposredno pre nalaženja leša, zbog toplog vremena, u ovo naselje pristiglo mnogo vlasnika vikendica, ali i njihovih gostiju.

Policajci su ipak uspeli da dođu do operativnih saznanja na osnovu kojih su povezani mesto zločina i osobe iz okruženja M. G., pa se očekuje da će privedeni završiti u pritvoru i to zbog sumnje da su počinili teško ubistvo.

Forenzičari su detaljno pregledali kontejner, i svi materijalni tragovi, za koje se pretpostavljalo da mogu pomoći u rasvetljavanju zločina, poslati su na analizu. Na početku istrage nije moglo da se precizira da li je žrtva ubijena pored kontejnera, pa je njeno telo bačeno u kantu ili zapaljeno, ili je zločinac automobilom dovezao leš i samo ga se rešio u Krčedinu.

I pre utvrđivanja identiteta nastradale, pretpostavilo se da ona nije bila iz Inđije, Rume ili Sremske Mitrovice, gde je sedište policijske uprave koja pokriva veći deo Srema, jer u ovim gradovima niko nije prijavio nestanak starije ženske osobe.

Iz tog razloga, istražitelji su posumnjali da je žrtva živela na teritoriji Beograda ili Novog Sada, koji su blizu Krčedina, pa su u odmah u tim gradovima provereno da li je, u vreme nalaženja leša, prijavljen nestanak starije žene.

- Ubrzo je utvrđeno da je ubijena 80-godišnja M. G. i da je živela u Beogradu - saznaje "Blic" od izvora bliskog istrazi.

Posle tog saznanja, sremskomitrovačkoj policiji u istrazi su se pridružile i kolege iz prestonice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading