Otkrivamo motiv svirepog ubistva! Staricu ubila zbog 2.500 evra!

Autor:

Hronika

08.07.2019

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jelena Dujović (25), venčano Špagović, i njen brat Momčilo (21), inače deca bivšeg poslanika i drugog čoveka stranke Srpska desnica Saše Dujovića, najverovatnije su duže vreme planirali ubistvo devizne penzionerke Majde Garović iz Zemuna. Kako Srpski telegraf saznaje, pretpostavlja se da je motiv zločina 2.500 evra koje je Špagovićeva dugovala Majdi i da je kobnog dana ona namamila nesrećnu staricu rekavši joj da se nađu kako bi joj vratila novac.

RepublikaFoto: facebook.com/Jelena Špagović/Majda Garović/pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Pretpostavlja se da je novac bio okidač za ovaj brutalni zločin. Jelena je nekada živela pored ubijene starice i pre određenog vremena je pozajmila od nje 2.500 evra. Najverovatnije je Špagovićeva kobnog dana pozvala Majdu i rekla joj gde da dođe kako bi joj dala novac, koji očigledno nije imala nameru da vrati. Nesrećna starica nije ni slutila šta će da usledi - priča sagovornik Srpskog telegrafa iz istrage.

Kako navodi, ovome u prilog ide i to što je Majda kobnog dana ostavila sve otvoreno u kući.

- Ona je uglavnom izlazila rano ujutru iz kuće. Međutim, komšije su je tog dana videle da se oko 13 sati, po najvećem suncu, zaputila negde. To nije bilo tipično za nju, a pogotovo to što je sva vrata ostavila otključana. Verovatno je mislila da će samo da pokupi novac i odmah da se vrati. Osumnjičena je najverovatnije ranije skovala plan, a u svemu tome joj je pomogao brat - dodaje izvor.

Izvor Srpskog telegrafa: Jelena je pozajmila novac od Majde, pa se sumnja da je kobnog dana pozvala da se nađu da joj vrati dug

Podsetimo, Majda Garović nestala je 15. juna ove godine. Njeno ugljenisano telo pronađena je pet dana kasnije u kontejneru u vikend-naselju u Krčedinu. Pretpostavlja se da je starica najpre ubijena, nakon čega su joj odsečene ruke, a potom je bačena u kontejner i zapaljena. Špagovićeva i njen brat Momčilo uhapšeni su tokom vikenda zbog sumnje da su izvršili zločin, a pretpostavlja se da su imali i pomagače, za kojima se traga.

S detetom obilazila Majdinu kuću

Komšije ubijene Majde kažu da su Špagovićevu viđali nakon nestanka starice u njenoj ulici.

- Dolazila je kod bivšeg supruga, koji živi u kući pored Majdine, i dovodila sina. Ona je tu živela do pre nekih godinu, kada se razišla sa suprugom. Bila je kulturna, uvek se javljala kad prođe. Nikad ne bih mogao da pomislim da je ona ovako nešto mogla da učini - kaže komšija.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Jelena Špagović

Bila bliska s bratom

Prema rečima komšija, Jelena i njen brat su jako bliski i često su ih viđali zajedno.

- Dok je Jelena živela kod nas u ulici, Momčilo je stalno dolazio da je poseti. Delovalo je kao da su baš vezani jedno za drugo - kaže komšija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading