Kremiran mladić koji je stradao na Pupinovom mostu: Na večni počinak Daniela ispratilo 1.000 ljudi

Autor: telegraf.rs, Republika

Hronika

12.07.2019

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Daniel V. (29) iz Kačareva kod Pančeva stradao je 5. jula kod Pupinovog mosta kada je pao sa motora, pod još neutvrđenim okolnostima.

RepublikaFoto: Facebook
Nesrećni mladić koji je stradao u saobraćajki

On je ostao na mestu mrtav. Daniel je u sredu kremiran, a počast preminulom mladiću odalo je više od 1.000 ljudi na Novom groblju u Beogradu.

Kako za Telegraf.rs kaže advokat porodice mladića, Jelena Dujmović, Daniel je bio momak za primer koji je pre više od dve nedelje sa porodicom i dugogodišnjom devojkom, sa kojom je odnedavno zasnovao i zajednicu života, proslavio svoju diplomu.

- Postao je master mašinskih nauka, zaposlio se u struci i bio vrlo cenjen, među kolegama i prijateljima. Dobio je skoro i ponudu za unapređenje, kao vrstan stručnjak u svom poslu. Voleo je motore, kao mašinski inženjer ih je dobro poznavao, bio je oprezan vozač, a nikako jedan od nesavesnih pasioniranih vozača motocikala. U trkama motocikala nikada nije učestvovao. U svakom smislu, za pokojnog Daniela svi imaju samo reči hvale. Ovo je za porodicu, prijatelje i društvo nenadoknadiv gubitak - kaže Jelena Dujmović.

Kako dodaje, javni tužilac je preduzeo sve zakonom predviđene radnje radi rasvetljenja okolnosti pod kojima se dogodila ova teška saobraćajna nesreća.

- Naložena su mašinska, saobraćajna i sudskomedicinska veštačenja, kao i vanredni tehnički pregled, kako samog motocikla kojim je D.V. upravljao, tako i putničkog automobila marke BMW, u kome je bilo četiri lica, a čiji je vozač od siline udarca izgubio kontrolu na vozilu i prevrnuo se na krov, te su nažalost i dva mladića iz tog auta povređena.

O eventualnoj odgovornosti učesnika saobraćajne nesreće se ne može još govoriti.

- Ukoliko se utvrdi odgovornost nekog od učesnika u ovoj saobraćajnoj nesreći, javni tužilac će sprovesti odgovarajući krivični postupak, kome ćemo se mi pridružiti. Ono sto je sigurno, to je da taj deo puta predstavlja crnu tačku, koja je do sada odnela više života, te da je upravo taj deo saobraćajnice potpuno neosvetljen, da je prema izjavama nadležnih, na tom delu više puta protivpravno uklonjen trafo, pa je to, po njima razlog zašto je neosvetljen tako opasan i ozbiljan deo puta - objašnjava advokat Jelena Dujmović.

Drugi problem je, kako navodi, taj što zaštitna ograda nije postavljena sa obe, već samo sa jedne strane puta.

- Ta činjenica znatno doprinosi uzroku nastanka ovako teških nesreća. Žalosno je, sto je trebalo da dođe do ovakve tragedije, pa da se preduzmu neophodne radnje na obezbeđenju samog puta. Istraga će takođe utvrditi da li su i u kolikoj meri sami uslovi puta (potpuna neosvetljenost, nedostatak zaštitne ograde, itd) doprineli uzroku nastanka ove saobraćajne nesreće, pa će se i u tom smislu postavljati pitanje dalje odgovornosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading