Lovci se opremili kao da su pošli u rat: Sa sobom poneli 70 metaka više od dozvoljenog broja, puške i 50.000 evra, ali nisu prošli carinu

Autor:

Hronika

12.07.2019

12:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nađeno je čak 70 metaka više od dozvoljenog.

Foto: www.upravacarina.rs

Carinici su juče u saradnji sa policijom na izlaznoj strani graničnog prelaza Horgoš, zaplenili više municije i novca od onoga što su putnici prijavili.

Prekršaj je otkriven kada je oko 21 čas za detaljnu kontrolu izdvojena "tojota" austrijskih registarskih oznaka kojom su dvojica srpskih državljana putovala ka Austriji, gde 22-godišnji vozač iz Bora ima prebivalište.

Na pitanje carinskih službenika da li imaju nešto da prijave i koliko novca nose, putnici su odgovorili da se iz hobija bave lovom, te da iz tog razloga sa sobom nose dve lovačke puške i municiju sa svom potrebnom dokumentacijom, kao i da svako od njih nosi po 10.000 evra.

Foto: www.upravacarina.rs

Detaljnom kontrolom specijalnog kofera za transport oružja i municije carinici su ipak pronašli gotovo 70 metaka više od prijavljenog broja.

Reč je o 29 metaka marke "Hornady" različitih kalibara i 39 metaka marke "RWS", kalibra 300.

To, međutim, nije bilo sve, jer je "višak" otkriven i među prijavljenim devizama, kada su carinici u prednjem džepu pantalona koje je na sebi nosio vozač pronašli 30.700 evra.

Foto: www.upravacarina.rs

Svakom od putnika vraćen je iznos od dozvoljenih 10.000 evra, dok je ostatak privremeno zadržan do okončanja postupka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading