Novi detalji ubistva u Pančevu: Trenutak pre zločina Desanka i Petar sedeli u kafiću! Poruka na Fejsbuku bila je znak da će doći do tragedije?

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

13.07.2019

10:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muškarac Petar Mosić (64) iz Pančeva ubio je juče bivšu suprugu Desanku (60) u centru tog grada naočigled brojnih prolaznika koji su ga savladali i predali policiji.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Petar Mošić ubio bivšu suprugu u centru grada

Desanka je podlegla povredama u pančevačkoj bolnici, a njen bivši muž je uhapšen nakon napada. Napad se dogodio oko podneva nasred autobuske stanice u Pančevu.

Prema rečima očevidaca, sve se dogodilo iznenada.

- Prišao joj je munjevito s leđa i izbo je nekim oštrim predmetom u leđa i vrat, mislim da je u pitanju nož. Prethodno su sedeli zajedno u kafiću, verovatno je tu počela svađa. Pošto se sve dešavalo ispred autobuske stanice u Pančevu, čim su videli šta se dešava, izleteli su vozači i putnici koji su čekali autobus. Oni su ga savladali i držali dok nije došla policija. Nisu baš bili nežni, neki su hteli i da ga linčuju - kaže očevidac ubistva i dodaje:

 

 

- Oni koji su ga prepoznali sa pančevačkih ulica, upitali su ga: "Što napade ženu?", ali on je nerazgovetno odgovorio nešto o tome kako ga je napustila.

Istovremeno, žene koje rade u ATP "Pančevo" iznele su peškir i vodu i pokušale da ukažu pomoć Desanki.

Šta je bio motiv ovog brutalnog ubistva?

Kako saznaje "Blic", Petar i Desanka su se nedavno definitivno rastali, a brakorazvodna parnica je takođe okončana nedavno. Petar je tokom maja čak i prijavljivao nestanak supruge u pokušaju da dođe do nje. Desanka, međutim, nije nestala, već se sklonila od muža nasilnika u Sigurnu kuću. Očigledno više nije mogla da opstane u istom domu sa ubicom. Policija je Petru tada izrekla zabranu komuniciranja sa suprugom, koja je potvrdila da je proganja. Po svemu sudeći, razbesnelog Petra ništa nije odvratilo od potrage za Desankom. Okolnosti njihovog jučerašnjeg susreta nisu poznate: da li je Petar pokušao ponovo da ubedi suprugu da mu se vrati ili su u pitanju bili neki drugi razgovori - zasad je nepoznato.

RepublikaFoto: facebook.com/Desanka Mosic
Desanka Mošić

Da je Petar proganjao Desanku potvrđuju i poruke koje joj je u martu ove godine upućivao preko svog Fejsbuk profila. Mošić je tada javno ženi čestitao rođendan, molio je da mu se vrati, da poseti njihovu kuću, izjavljivao joj ljubav.

Poruke koje je u martu ove godine Petar upućivao Desanki svedoče da ju je proganjao. On joj je čestitao rođendan, ali i molio da mu se vrati.

- Desanka Mošić, sretan 60. rođendan želi joj muž s kojim je provela 42 godine i javi se makar deci što si i obećala, ja sam ipak čovek i cestitam ti 60. rođendan i da mi se vratiš kući, sve zaboravljam, vrati se molim te i volim te još uvek i voleću te do smrti. Molim te vrati se kući, tvoj još muž Petar Mošić. Ko god vidi ovo i poznaje decu nek joj pošalje - napisao je Mošić.

Kada je ljubav postala proganjanje i kako se završila užasnim zločinom - pokazaće istraga. Policija je nakon hapšenja Mošiću odredila zadržavanje nakon kog će, očekuje se, biti priveden u Više tužilaštvo u Pančevu. Krivično delo je iz ubistva u pokušaju prekvalifikovano u ubistvo.

13. ubijena žena u 2019.

Desanka Mošić 13. je ubijena žena u Srbiji od početka 2019. godine. To pokazuje interna analiza redakcije "Blica", zasnovana na podacima koji su dostupni javnosti. Sve one žrtve su svojih bližnjih, uglavnom bivših ili tadašnjih muževa i partnera. Žene su, nažalost, ove godine ubijane i rukom sinova, što je posebno redak slučaj...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading