Pilot Vladimir Bulat poginuo u padu aviona kod Zrenjanina

Autor: Republika

Hronika

18.07.2019

08:15 >> 08:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladimir Bulat (47) pilot je koji je upravljao malim avionom Zlin 526F koji se srušio jutros oko 8.30 sati u blizini aerodroma Ečka kod Zrenjanina, u ataru sela Lukićevo, poginuo je kako piše RTV.

RepublikaFoto: facebook.com/Vladimir Bulat
Vladimir Bulat

Vladimir je izvodio akrobatski let, a avion je potom pao u poljanu i zabio se u zemlju, i to na dubinu od dva metra. Slike sa lica mesta su veoma dramatične, a na njima se može videti da je avion "zgužvan" do neprepoznatljivosti od siline udara.

- Inspektori Centra za istraživanje nesreća u saobraćaju krenuli su na lice mesta kako bi obavili uviđaj - kaže za Tanjug direktor Centra za istraživanje nesreća u saobraćaju Nebojša Petrović.

On je rekao  da će istraga ići u dva pravca, jednu istragu će voditi istražni organi tužilaštva, a drugu Centar za istraživanje nesreća.

- Definitivno se radi o udesu, a ne o nezgodi - navodi Petrović.

 

 

U zrenjaninskoj policiji za Tanjug kažu da je pad aviona prijavljen policiji malo pre 9 sati, a da je trenutno na licu mesta ekipa Hitne pomoći.

Vladimir Bulat je najpre bio član aero kluba "Falcons" iz Zrenjanina, a pre 2 godine postao je njegov predsednik. On je inače iz Beograda, gde je završio i Vazduhoplovnu akademiju.

Poznat je po svojim akrobatskim letovima. Inače, leteo je u mnogim zemljama sveta, gde je stekao mnogo prijatelja i poštovalaca.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading