Novi detalji pucnjave na Zvezdari: Sve postaje zamršenije, bankarka ne progovara ni reč

Autor:

Hronika

19.07.2019

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktorka Sberbanke Ljubica Mićić (40) ranjena je juče u sačekuši u Banjskoj ulici u beogradskom naselju Zvezdara. Zasad nepoznati napadač prišao je Mićićevoj na motoru i ispalio joj tri hica u noge!

RepublikaFoto: printscreen/linkedin.com
Ljubica Mićić

Krenula na posao

Pucnjava se dogodila oko 7 sati ujutru, kada je ova bankarka krenula na posao. Dok je otvarala vrata svog mercedesa, napadač joj je prišao, skinuo kacigu i zapucao!

- Njen automobil je bio parkiran desetak metara od njenog ulaza u zgradu. Dok mu je prilazila iz kontra smera, pošto je ulica jednosmerna, dojurio je čovek na skuteru. Zaustavio se pored nje, izvadio pištolj i ispalio tri metka u noge. Ona se stropoštala na ulicu, a napadač je pobegao sa lica mesta - kaže za Srpski telegraf izvor iz istrage.

Komšija iz zgrade u kojoj živi Mićićeva je bio jedan od prvih koji su pritrčali da joj pomognu.

Sberbanka bez komentara

Redakcija Srpskog telegrafa uputila je mejl sa pitanjima Sberbanci u vezi sa ranjavanjem njihove zaposlene Ljubice Mićić, ali do zaključenja ovog broja našeg lista odgovor nije stigao.

- Jasno su se čula tri pucnja i njen vrisak. Video sam da leži ranjena i pritrčao sam sa peškirom da zaustavim krvarenje. Policija je došla bukvalno za minut, a Hitnu pomoć smo čekali malo druže. Koliko sam video, imala je dve prostrelne rane. Bila je svesna i komunikativna. Nikada nisam čuo da je za nju ili njenu porodicu vezan bilo kakav skandal. Razvela se od muža, koji je takođe miran čovek, znam da ima ćerku, koja je trenutno na letovanju - rekao je taj komšija.

Mićićeva je prevezena u Urgentni centar, gde joj je ukazana pomoć, i ona nije u životnoj opasnosti. U međuvremenu, policija je krenula u potragu za napadačem, kojeg su očevici opisali kao krupnog čoveka, obučenog u crnu odeću. Bilo je spekulacija i da je u pitanju žena, ali su stanari ulice to demantovali.

Ako je skinuo kacigu, onda je želeo da ga ona vidi. Ali ona ne želi da kaže ni jednu jedinu reč

- Dok su joj ukazivali pomoć na ulici, Ljubica je sama rekla da ne poznaje napadača - kaže jedan od njih.

Istraga

Povređena bankarka isto je rekla i inspektorima. Otud nejasno zašto je on skinuo kacigu pre nego što je zapucao.

Opomena zbog poslova s parama?

Osim u potragu za napadačem, policija ispituje i moguće motive napada.

- Njen mercedes odnet je na veštačenje, a sa okolnih zgrada uzeti su snimci sa bezbednosnih kamera. Zasada nije isključena nijedna mogućnost. Sumnja se da je napadač imao i pomagača koji mu je javio da je izašla iz zgrade. Što se tiče motiva, po svemu sudeći, radi se o opomeni. Da li su u pitanju problemi iz njenog privatnog života ili su oni poslovne prirode, pokazaće istraga - kaže za Srpski telegraf izvor iz istrage.

- Ako je zaista to uradio, onda je želeo da ga ona vidi. Međutim, Mićićeva nije inspektorima pružila ni jednu jedinu informaciju koja bi pomogla da se rasvetli ovaj napad. Deluje kao da ne želi da sarađuje - kaže naš izvor blizak istrazi.

Stanari iz Banjske ulice žale se da je njihov kraj postao ukleto mesto poslednjih godina.

RepublikaFoto: instagram.com/Nedjeljko Djurovic
Ubica sa Tvitera Neđeljko Đurović

Baka Coka i Ubica s Tvitera

- Ovu zgradu, pored koje živi Mićićeva, sagradio je investitor Zoran Trifunović, koga je u septembru 2018. ubila Stojanka Stojanović, poznata kao baka Coka. U ulici je živeo i Neđeljko Đurović, Ubica sa Tvitera, koji je krajem januara ove godine iz čista mira nožem izbo studenta Miloša Mileusnića - rekao je jedan od stanara Banjske ulice.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading