Kuća nam je zavijena u crno, samo Nata (8) da preživi! Nakon teške tragedije, jecaji bake Milice ore se Velikom Planom

Autor: novosti.rs, Republika

Hronika

19.07.2019

07:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon stravične saobraćajne nezgode na auto-putu kod Velike Plane u sredu, u kojoj je život izgubio jedanaestogodišnj Veljko Stojković, lekari se bore za život njegove sestre Natalije (8) koja se nalazi u dubokoj komi.

RepublikaFoto: youtube.com/Pink.rs
Automobil u kome je stradao mali Veljko

U teškom stanju je i dalje njihov deda Aleksandar (59), koji je upravljao vozilom prilikom kobnog sudara sa kamionom u zaustavnoj traci.

- Kuća nam je zavijena u crno. Samo Nata da preživi - jecala je baka Milica.

Rodbina, prijatelji, komšije, kolege u četvrtak su celog dana dolazili da izjave saučešće i pruže podršku neutešnim roditeljima - majci Jeleni i ocu Vasiliju, inače, policijskom službeniku.

Među ljudima, nema reči, samo muk i agonija iščekivanja kakav će biti ishod Natalijine borbe. Kako saznajemo, Aleksandar je sa unukom Veljkom bio na Vlasini, gde imaju kuću, ali su u utorak na kratko prekinuli odmor i vratili se u Veliku Planu, jer je dečak morao kod zubara.

Dan kasnije, u sredu, unuci su sa dedom ponovo krenuli put Vlasine, u nameri da tamo za vikend sačekaju roditelje, i sa njima nastave put ka moru.

U tome ih je sprečila jeziva tragedija.

Veljko je završio četvrti razred OŠ "Sveti Sava", a njegova sestra prvi.

Šta je izazvalo užasnu nesreću, utvrdiće istraga koja je u toku. Podsetimo, do udesa je došlo između Starog Sela i Markovca kada je "ford ka", koji se kretao se iz pravca Beograda ka Nišu, prednjim desnim delom udario u kamion koji je stajao u zaustavnoj traci. Auto je smrskan, a motor je izleteo iz haube.

Dečak je nastradao na licu mesta, dok je njegova sestra sa povredama opasnim po život upućena u Dečiju bolnicu u Tiršovoj.

Prema nezvaničnim, ali potvrđenim saznanjima, u "fordu ka" niko nije bio vezan sigurnosnim pojasom. Mališani nisu bili u sedištima za decu, a kako se veruje, dečak je najverovatnije sedeo na mestu suvozača.

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikoj Plani, koje vodi istragu, rekli su nam da čekaju izveštaj Policijske uprave Jagodina koja je obavila uviđaj.

- Pretpostavljamo šta je izazvalo saobraćajnu nezgodu, ali dok ne bude gotov izveštaj i veštačenje, ne mogu o tome da govorim - kaže portparolka ovog Tužilaštva Nevena Arsić.

Veljko će biti sahranjen u petak u podne na Starom groblju u Velikoj Plani.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading