Sicilijanski potpis krvavih zločina u Beogradu: Tri ubistva počinjena na istovetan način, evo o čemu se radi

Autor: Telegraf.rs, Republika

Hronika

24.07.2019

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U poslednjih godinu i po dana u Beogradu su se desila tri ubistva po identičnom "receptu": ubicu do žrtve uvek na skuteru doveze pomagač (saučesnik), on potom u prolazu ispali hice u metu (uglavnom u glavu), a zatim se obojica (ubica i pomagač) odvezu u nepoznatom smeru. U kriminalnim miljeima, ovaj način likvidacije poznat je kao "sicilijanski potpis".

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Krenućemo od poslednjeg ubistva koje se desilo i noći između ponedeljka i utorka.

Meta sinoćne pucnjave, prema prvim rezultatima istrage, bio je Stefan Totić (28) koji je od zadobijenih povreda preminuo na putu do bolnice, jer su svi projektili bili usmereni ka suvozačevom mestu gde je sedeo, a pretpostavlja se da je ubica dvojici mladića napravio sačekušu na Dušanovcu.

Do pucnjave u kojoj je ubijen Stefan Totić, a ranjen njegov saputnik Đorđe S. (25) došlo je kod Dušanovačkog mosta na Voždovcu oko ponoći.

Nepoznati napadač, ili više njih, zapucao je sa skutera na Đorđa i Stefana koji su bili u svom automobilu - Đorđe za volanom, a Stefan na suvozačevom mestu.

Odmah nakon što su projektili pogodili Stefana, njegov prijatelj Đorđe je automobilom krenuo ka Urgentnom centru, međutim, kod Veterinarskog fakulteta u Bulevaru oslobođenja doživeli su saobraćajnu nesreću. Nažalost, za Totića je tada već bilo kasno, a drugi mladić je sa povredama koje nisu opasne po život primljen u bolnicu.

 

 

Pre nešto više od godinu dana, da budemo precizni, 6. maja 2018. godine, na isti način ubijen je kod Prvog osnovnog suda na Novom Beogradu muškarac starosti oko 50 godina. Na njega su pucala dvojica nepoznatih muškaraca na skuteru.

Ubrzo će se saznati da je ubijen Gorg Darmanović, poznat po nadimcima Mesar, Đavo, Boris, Gorgije, koji je bio izvor informacija za knjigu o poreskim aferama bivšeg predsednika Južne Afrike Džejkoba Zume, ali i povezan sa Nafizom Modakom glavnim u podzemlju u toj zemlji.

Darmanović je likvidiran tako što su se ubice dovezle do njega na skuteru, a jedan je pucao u prolazu. Nakon pucnjave, pobegli su u pravcu Zemuna.

Očevici su tada rekli da je na Darmanovića pucano sa leđa. Ubica je ispalio u žrtvinu glavu dva hica, što govori da nije trebalo da bude nikakvog upozorenja, već da je naručilac tražio da Darmanović definitivno bude ubijen.

Atentat na Ćirića

Treće ubistvo vraća nas u 20. oktobar 2017. godine, kada je likvidiran Ivan Ćirić. Pre ovog atentata, Ćirić je preživeo čak tri. Bio je čovek odavno poznat policiji, sa debelim dosijeom.

Kobnog dana u društvu ubijenog Ćirića bio je I. Milić, koji je u prvi mah samo ranjen, da bi u pokušaju bekstva bio sustignut od atentatora sa motora i potom overen sa još nekoliko metkova.

Ubistvo se dogodilo usred bela dana, baš kao i u slučaju Darmanovića. Brojni prolaznici su bili u blizini kada su napadači sa skutera u pokretu pucali u automobil marke Pežo 206.

Ivan Ćirić je povezivan sa poslovima oko droge na teritoriji Beograda. Prva dva atentata na njega pokušana su na isti način: podmetanjem bombe u automobil, treći put je na njega pucano, ali je preživeo rafalnu paljbu, a četvrti put je iz njega pucano iz blizine, u prolazu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading